Η GM προσφέρει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Σχετικά άρθρα

Στη προσπάθεια της να μειώσει τα διαρθρωτικά έξοδα της κατά 2 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, η General Motors προσφέρει τη δυνατότητα εθελούσιας εξόδου στη πλειοψηφία των υπαλλήλων της στις ΗΠΑ. Αυτό έγινε γνωστό από την επιστολή που εστάλη στους εργαζόμενους την Πέμπτη από τη διευθύνουσα σύμβουλο Mary Barra.

Το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου (Voluntary Separation Program) προσφέρεται σε όλους τους μισθωτούς υπαλλήλους των ΗΠΑ που έχουν περάσει πέντε ή περισσότερα χρόνια στην εταιρεία. Εκτός των ΗΠΑ, η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει επίσης εθελούσιες σε στελέχη με χρόνο τουλάχιστον δύο ετών ή περισσότερο.

Η GM θα προσφέρει στους εργαζόμενους εφάπαξ πληρωμές και άλλες αποζημιώσεις με βάση τη θητεία τους. Οι περικοπές θέσεων εργασίας σημαίνουν ότι η GM θα επιβαρυνθεί έως και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, προ φόρων και άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια σε χρεώσεις προ φόρων, χωρίς μετρητά.

Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται έντονα να εξετάσουν το πρόγραμμα. Με τη μόνιμη μείωση του δομημένου κόστους, μπορούμε να βελτιώσουμε την κερδοφορία από τα οχήματα και να παραμείνουμε ευκίνητοι σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά,

επισημαίνει η GM σε δήλωση της.

Οι εργαζόμενοι που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα πρέπει να εγγραφούν έως τις 24 Μαρτίου. Όσοι επιλέξουν να λάβουν το πακέτο και εγκριθούν θα αναχωρήσουν από την εταιρεία έως τις 30 Ιουνίου.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η GM απασχολούσε περίπου 81.000 μισθωτούς σε όλο τον κόσμο. Οι εξαγορές έρχονται μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ντιτρόιτ την περασμένη εβδομάδα ότι θα καταργήσει περίπου 500 μισθωτές θέσεις παγκοσμίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...