Η Honda διερευνά τις προοπτικές ενός ηλεκτρικού Civic Type R από το 2020 αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο με το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αυτό είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Toshihiro Akiwa, ο υπεύθυνος του Κέντρου Ανάπτυξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπληρώνοντας:
Μια μπαταρία και ο κινητήρας έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, επομένως δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε κάτι ακριβώς ίδιο με πριν. Ως ηλεκτρικό όχημα, πώς μπορούμε να προσφέρουμε τη χαρά της οδήγησης; Φυσικά, δεν τα παρατήσαμε, αλλά δεν είναι μόνο με τη δύναμη, έχει να κάνει με τον ήχο, τους κραδασμούς, την επιτάχυνση και την ανθρώπινη εμπειρία. Αυτές είναι οι χαρές της οδήγησης.
