Η GM έχει χάσει ήδη χρήματα από την συμφωνία με την PSA

Σχετικά άρθρα

Η General Motors αγόρασε το 7% των μετοχών της PSA Peugeot Citroen έναντι 320 εκατ. ευρώ, ώστε να εξοικονομήσει κοντά στα 2 δις δολάρια, από την ανάπτυξη κοινών πλατφορμών και ανταλλακτικών με την PSA. Ωστόσο, η PSA περνά δύσκολη οικονομική φάση, και σύμφωνα με δημοσιεύματα, η PSA χάνει περισσότερα από 160 εκατ. ευρώ κάθε μήνα.

Σύμφωνα με το Reuters, η αρνητική εικόνα της PSA, έχει επηρεάσει τόσο την αξία της μετοχής της Peugeot όσο και την αυτή της GM. Η μετοχή της GM έχει χάσει το 56% της αξίας της, που σημαίνει ότι η GM έχει χάσει περισσότερο από το μισό της αρχικής επένδυσης. Η GM δήλωσε την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι θα διατηρήσει την επένδυσή της, αφού πιστεύει ότι η αξία των μετοχών της θα αυξηθεί εκ νέου.

H PSA έχει χάσει 662 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ είδε το μερίδιο της στην Ευρωπαική αγορά να μειώνεται κατά 14%. Ήδη έχει πουλήσει τα κεντρικά της γραφεία στο Παρίσι, ενώ ετοιμάζει και 8.000 απολύσεις κλείνοντας το Aulnay εργοστάσιο της. Η GM και η PSA ετοιμάζουν ήδη την από κοινού ανάπτυξη των νέων μεσαίων sedan (Insignia,508,C5) τα οποία θα βγούνε στην αγορά το 2016.

[Πηγή: Reuters, Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το ανανεωμένο Peugeot e-2008 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το ανανεωμένο Peugeot e-2008 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 76...

Το Peugeot 208 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Peugeot 208 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...