Η GM έχει χάσει ήδη χρήματα από την συμφωνία με την PSA

Σχετικά άρθρα

Η General Motors αγόρασε το 7% των μετοχών της PSA Peugeot Citroen έναντι 320 εκατ. ευρώ, ώστε να εξοικονομήσει κοντά στα 2 δις δολάρια, από την ανάπτυξη κοινών πλατφορμών και ανταλλακτικών με την PSA. Ωστόσο, η PSA περνά δύσκολη οικονομική φάση, και σύμφωνα με δημοσιεύματα, η PSA χάνει περισσότερα από 160 εκατ. ευρώ κάθε μήνα.

Σύμφωνα με το Reuters, η αρνητική εικόνα της PSA, έχει επηρεάσει τόσο την αξία της μετοχής της Peugeot όσο και την αυτή της GM. Η μετοχή της GM έχει χάσει το 56% της αξίας της, που σημαίνει ότι η GM έχει χάσει περισσότερο από το μισό της αρχικής επένδυσης. Η GM δήλωσε την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι θα διατηρήσει την επένδυσή της, αφού πιστεύει ότι η αξία των μετοχών της θα αυξηθεί εκ νέου.

H PSA έχει χάσει 662 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ είδε το μερίδιο της στην Ευρωπαική αγορά να μειώνεται κατά 14%. Ήδη έχει πουλήσει τα κεντρικά της γραφεία στο Παρίσι, ενώ ετοιμάζει και 8.000 απολύσεις κλείνοντας το Aulnay εργοστάσιο της. Η GM και η PSA ετοιμάζουν ήδη την από κοινού ανάπτυξη των νέων μεσαίων sedan (Insignia,508,C5) τα οποία θα βγούνε στην αγορά το 2016.

[Πηγή: Reuters, Autonews]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...