Επιβεβαιώθηκε το VW Golf R400… ίσως και με περισσότερα από 400 άλογα

Σχετικά άρθρα

Auto China 2014

Μιλώντας σε Αγγλικό μέσο, ο επικεφαλής powertrain του Volkswagen Group, Dr Heinz-Jakob Neusser, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά το λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής του Golf R400 που είδαμε για πρώτη φορά στην έκθεση του Πεκίνου το 2014.

Έχουμε το Golf πιο sporty από ποτέ και σύντομα θα έχουμε το Golf R400 – θα  το βγάλουμε αυτό το αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια, εξελίσσεται αυτή τη στιγμή.

Δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος του VW Group. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος κινητήρας που θα το κινεί, ίσως αποδίδει περισσότερα από τα 400 άλογα που ακούμε μέχρι τώρα. Μην φανταστείς καμιά τρελή διαφορά όμως, αφού μιλάμε για περίπου 420 άλογα. Κατά τα άλλα, προφανώς θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης ενώ αν αληθεύουν οι παλαιότερες δηλώσεις του Neusser, θα εφοδιάζεται και με ένα νέο DSG, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα μετρά ούτε λίγο, ούτε πολύ 10 σχέσεις.

Η σημαντικότερη απόκλιση σε σύγκριση με αυτά που ήδη έχουμε ακούσει, αφορά στην εμφάνιση του μοντέλου παραγωγής. Ξέχνα το “τουμπανιασμένο” bodykit. Το Golf R420 θα είναι διακριτικό, όπως το GTI και το R με την μοναδική διαφορά να εντοπίζεται στο ελαφρώς διαφορετικό αεροδυναμικό πακέτο: νέα αεροτομή, splitter και πλευρικά βοηθήματα… Επίσης, απ’ ότι μαθαίνουμε, το ισχυρότερο Golf που έχει περάσει στην παραγωγή, θα έχει αναβαθμισμένα φρένα αλλά ίδια μεταξόνια, μετατρόχια κλπ. Τέλος, αναμένεται να κοστίζει λιγότερα από €50.000 στην Γερμανία και δεν θα είναι περιορισμένης παραγωγής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...