Επίσημο: Νέο Honda Accord 2018

Σχετικά άρθρα

Η Honda παρουσίασε σήμερα την νέα -10η- γενιά του Accord η οποία σύμφωνα με την εταιρία είναι το πιο fun-to-drive και το πιο έντονο σχεδιαστικά Accord που έχει βγάλει ποτέ, παρότι δεν διαθέτει V6 κινητήρα στις επιλογές.

Πιο συγκεκριμένα το νέο Accord μπαίνει στην turbo εποχή, μιας και προσφέρεται με τρεις κινητήρες, δύο τετρακύλινδρους turbo και έναν υβριδικό. Ο βασικός κινητήρας είναι ο 1.500αρης Turbo τετρακύλινδρος που θα τοποθετηθεί επίσης στα Civic και CR-V. Ο κινητήρας αποδίδει 192 άλογα με 260 Nm ροπής και συνεργάζεται είτε με ένα εξάρι μηχανικό κιβώτιο, είτε με ένα CVT.

Ο επόμενος τετρακύλινδρος κινητήρας είναι ο 2,0-λιτρος turbo του νέου Civic Type R, που στο Accord παράγει 252 άλογα με 370 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων, κάνοντας το νέο Accord το πρώτο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο που μπορεί να εξοπλιστεί με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Honda κρατά κλειστά τα χαρτιά της σε ότι έχει να κάνει με τον υβριδικό κινητήρα, λέγοντας πως θα είναι πιο εκλεπτυσμένος από αυτόν που αντικαθιστά και θα είναι σε θέση να λειτουργήσει και χωρίς τη χρήση ενός συμβατικού αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Το μόνο που αποκάλυψε είναι πως το υβριδικό σύνολο συνδυάζει έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ανεξαρτήτου κινητήρα, η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στον μπροστά άξονα.

Το νέο Accord χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα που κάνει εκτενή χρήση αλουμινίου, κάτι που μεταφράζεται σε μειωμένο βάρος από 50 έως 80 κιλά αναλόγως της έκδοσης. Είναι κατά 10 mm κοντύτερο από τη προηγούμενη γενιά, με το μεταξόνιο να αυξάνεται όμως κατά 55 mm. Το πλάτος αυξήθηκε κατά 10 mm, με το ύψος να μειώνεται κατά 15 mm, με τους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν 51 mm περισσότερο διαθέσιμο χώρο για τα πόδια τους. Στο εσωτερικό συναντάμε τριάκτινο τιμόνι, μαλακά πλαστικά, χρωμιομένα διακοσμητικά και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 8″.

Εξοπλίζεται με πολλά συστήματα ασφαλείας όπως τα collision mitigation braking, lane departure warning, adaptive cruise control. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο και δεν θα προσφέρεται σε coupe έκδοση, μιας και οι χαμηλές πωλήσεις ανάγκασαν την Honda να την καταργήσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr