H NEVS έδωσε λεπτομέρειες για το νέο εργοστάσιο της SAAB στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

First_Saab_9-3_pre-production_vehicle

Η National Electric Vehicle Sweden, ιδιοκτήτρια της Saab, έχει βγει από την αναδιοργάνωση και απ’ ότι φαίνεται αυτό της επέτρεψε να προχωρήσει στα σχέδια της, προχωρώντας τα σιγά σιγά.

Τον περασμένο Μάιο μας είχε ανακοινώσει δύο νέου Κινέζους επενδυτές και ότι θα φτιάξει εργοστάσιο στην Κίνα. Σήμερα γίνεται πιο συγκεκριμένη, λέγοντας ότι το εργοστάσιο θα βρίσκεται στη πόλη Tianjin στα νοτιοανατολικά της Κίνας και εκεί θα κατασκευάσει το πρώτο “ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται σε τεχνολογία της NEVS”.

Η εταιρία θα επενδύσει 1,2 δις yuan (€174.000.000) για να κατασκευάσει το εργοστάσιο, και μόλις αυτό ολοκληρωθεί θα έχει παραγωγική δυνατότητα 200.000 οχημάτων το χρόνο, αλλά προφανώς θα χρειαστούν χρόνια για να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα του. Ακόμα είναι άγνωστο ποια ακριβώς μοντέλα θα κατασκευάζει και αν αυτά θα συνεχίσουν να φοράνε το σήμα της άλλοτε ένδοξης σουηδικής εταιρίας.

Να θυμίσω ότι η NEVS έχει συνάψει συνεργασία με τις Tianjin Binhai Hi-tech industrial Development Area και Beijing State Research Information Technology με σκοπό να επενδύσει η πρώτη 1 δις yuan και η 200 εκατ. yuan. Όσα χρειάζονται για το εργοστάσιο δηλαδή…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...