Δυσαρέσκεια στη McLaren από το περιορισμό των δοκιμών

Σχετικά άρθρα

McLaren

Πισωγύρισα μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση της Formula 1 για την απαγόρευση των δοκιμών εντός της σεζόν για το 2016. Βλέπεις, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 21 αγώνες, έτσι οι υπεύθυνοι θεώρησαν πως έπρεπε να μην υπάρχουν δοκιμές, ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος και κυρίως χρήμα, ενώ παράλληλα μόλις δύο θα είναι τα 4ήμερα τεστ πριν από την έναρξη της σεζόν.

Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να αρέσει σε ομάδες που έχουν ανάγκη τις δοκιμές, ώστε να πλησιάσουν τις ομάδες που βρίσκονται μπροστά τους, έχοντας την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Η McLaren είναι φέτος μία από αυτές και όλα δείχνουν ότι αυτό θα ισχύει και τη νέα σεζόν, καθώς είναι σχεδόν απίθανο η MP4-31 να είναι από την αρχή ένα κορυφαίο σε ανταγωνιστικότητα μονοθέσιο. Ο επί κεφαλής της ομάδας, Eric Boullier, είναι φυσικά δυσαρεστημένος από την εξέλιξη αυτή, λέγοντας πως ήταν απόφαση των περισσότερων ομάδων.

Eric Boullier.

Το σχέδιο είναι για 8 ημέρες δοκιμών κι εμείς δεν είμαστε απαραίτητα χαρούμενοι γι’ αυτό. Αλλά, έχει συμφωνηθεί από την πλειοψηφία των ομάδων εδώ και πολύ καιρό, έτσι πρέπει να συμβιβαστούμε.

Φανερά αντίθετος είναι και ο Fernando Alonso με τη σημαντική μείωση των δοκιμών. Ο Ισπανός, που θεωρεί ότι το άθλημα πρέπει να αλλάξει σημαντικά, πιστεύει ότι μια σεζόν κρίνεται πλέον από την αρχή, αφού μία ομάδα δεν μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερο ρυθμό εξέλιξης από τις άλλες, λόγω έλλειψης δοκιμών.

Fernando Alonso

Πριν, είχαμε κάποια ελευθερία όσον αφορά τις δοκιμές και τη βελτίωση του μονοθεσίου. Αν έβρισκες ότι το μονοθέσιό σου δεν ήταν ανταγωνιστικό στην αρχή της σεζόν, μπορούσες να γίνεις ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος. Τώρα, τα χέρια μας είναι δεμένα για τη σεζόν. Τρέχουμε το μονοθέσιο στη Χερέθ και τη Βαρκελώνη και, αν το μονοθέσιο είναι καλό, θα είναι καλό όλη τη σεζόν. Αν δεν είναι καλό, θα είναι κακό στη σεζόν.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...