Χωρίς δοκιμές εντός της σεζόν το 2016, μόλις 2 τα χειμερινά τεστ

Σχετικά άρθρα

TEST PRE-CAMPIONATO F1/2015

Παρόλο που δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα το πρώτο μισό της φετινής σεζόν, η Formula 1 προετοιμάζεται από τώρα για την ερχόμενη σεζόν. Το 2016 δε θα είναι μια χρονιά δραματικών αλλαγών, ωστόσο θα υπάρχουν κάποια διαφορετικά πράγματα σε σχέση με φέτος κι ένα από αυτό είναι οι 21 αγώνες, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος.

Το γεγονός πως οι ομάδες θα είναι τόσο πολυάσχολες τη νέα χρονιά, έκανε τους υπεύθυνους του αθλήματος να καταργήσουν τις δοκιμές εντός της σεζόν, κάτι που έχει να συμβεί από το 2011, σίγουρα και για την εξοικονόμηση χρημάτων. Όχι, δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο, αλλά το έγκυρο Autosport γράφει πως δεν θα υπάρξει κάποιο τεστ εντός της σεζόν, ενώ οι τις ίδιες πληροφορίες ισχυρίζεται πως έχει και η ιταλική Gazzetta dello Sport.

Μάλιστα, μία ακόμα αλλαγή που φαίνεται πως θα υπάρξει είναι η μείωση του αριθμού των χειμερινών τεστ, από τρία σε δύο, τα οποία θα διεξαχθούν στην πίστα της Βαρκελώνης: το πρώτο στις 1-4 Μαρτίου και το δεύτερο στις 15-18 Μαρτίου, όπως αναφέρει το βρετανικό περιοδικό.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα δε θα αρέσει στις ομάδες που δεν έχουν οικονομικά προβλήματα και θέλουν να χρησιμοποιούν δοκιμές για την εξέλιξη των μονοθεσίων τους, με την Pirelli να είναι, επίσης, δυσαρεστημένη, καθώς οι Ιταλοί ζητούν περισσότερες δοκιμές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, προκειμένου να αναπτύσσουν τα ελαστικά τους.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα