Alonso: Αφήστε ελεύθερη την εξέλιξη για να έχουμε καλύτερους αγώνες

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso prepares his helmet in the garage.

Αρκετούς λόγους έχει ο Fernando Alonso να αισθάνεται δυσαρεστημένος στην περίοδο αυτής της καριέρας του. Αρχικά είναι η ανταγωνιστικότητα της MP4-30· μπορεί ο ίδιος να μας λέει ότι δεν έχει μετανιώσει για την επιλογή του να επιλέξει τη McLaren, αλλά είναι φανερό ότι ο Ισπανός θα ήθελε ένα πολύ καλύτερο μονοθέσιο. Επιπλέον, η στροφή της Formula 1 τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από πέρυσι προκαλούν δυσαρέσκεια στον Ferni, κάτι για το οποίο έχει μιλήσει στο παρελθόν.

Ο οδηγός της McLaren καταλαβαίνει ό,τι νιώθει ο κόσμος τη στιγμή που βλέπει έναν αγώνα Formula 1, καθώς ξέρει καλά ότι το ενδιαφέρον έχει μειωθεί σημαντικά. Η FIA μαζί με τη Formula 1 προσπαθούν να βρουν λύσεις σε αυτό και θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές το 2016 και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό το 2017, αλλά ο «El Nano» πιστεύει ότι αυτό που θα κάνει σημαντική διαφορά είναι η ελευθερία στην εξέλιξη των μονοθεσίων.

Πρέπει να έχουμε πιο γρήγορα μονοθέσια, επειδή είμαστε πολύ κοντά στους χρόνους του GP2, κι ελεύθερους κανονισμούς όσον αγορά την εξέλιξη του μονοθεσίου, επειδή τώρα, από τη στιγμή που βάζεις το μονοθέσιο στις χειμερινές δοκιμές, λίγο-πολύ έχεις την ίδια θέση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σημειώνεις πρόοδο, όλοι κάνουν πρόοδο, όμως, επειδή οι κανονισμοί είναι πολύ αυστηροί, δεν μπορείς ν’ αναπτυχθείς πολύ όσον αφορά τον κινητήρα, και η αεροδυναμική είναι πολύ περιορισμένη. Και αυτό κάνει τους αγώνες πολύ προβλέψιμους και πολύ βαρετούς.

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα