Η Bugatti Chiron θα κοστίζει 2,2 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

chiron

Η Bugatti στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο θα παρουσιάσει την Chiron, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Veyron με τις φήμες να θέλουν το μοντέλο να έχει τιμή 2,2 εκατ. ευρώ, 1 εκατ. περισσότερο απ’όση ήταν η αρχική τιμή της Veyron.

bugatti chiron rendering

Η παραγωγή του μοντέλου θα περιοριστεί στις 500 μονάδες και ήδη μερικές δεκάδες άνθρωποι, έχουν δώσει προκαταβολές για να κλείσουν ένα από 500 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν. Η Bugatti στα μέσα του μήνα παρουσίασε την Chiron σε μερικούς καλούς VIP πελάτες της στο περιθώριο του Pebble Beach.

O αντικαταστάτης της Veyron θα βασίζεται σε μία ανανεωμένη έκδοση της ανθρακονημάτινης πλατφόρμας που ήδη υπάρχει, το 92% των εξαρτημάτων της θα είναι νέα ή τροποποιημένα ώστε να αυξηθεί η ακαμψία και να μειωθεί το βάρος.

Bugatti Chiron prototype (1)

Θα φορά τον W16, 8-λιτρο κινητήρα που θα βασίζεται στον υπάρχον κινητήρα της Veyron, αλλά θα εφοδιαστεί με σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου και πιθανώς, e-turbos – αν όχι όλα, 2 από τα 4, και θα συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης με torque vectoring. Και τα δύο, απολύτως απαραίτητα, αφού οι φήμες κάνουν λόγο για ιπποδύναμη της τάξης των 1.500 ίππων και αντίστοιχη ροπή. Έτσι, από πλευράς επιδόσεις η Chiron πιστεύεται ότι θα κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2 δευτ., χρόνος περίπου μισό δευτ. ταχύτερος από την Veyron SS WRE, με την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 450-463 χλμ/ώρα.

Bugatti Chiron prototype (2)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...

Ανάκληση για 15.675 Hyundai Tucson

Η Hyundai ανακαλεί 15.674 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2023 επειδή η αντιπαγωτική προστασία στα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα δεν λειτουργεί. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα Hyundai...