Έξυπνος αλγόριθμος αναγνωρίζει τους πεζούς όπως οι άνθρωποι

Σχετικά άρθρα

579556

Μια ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο έχουν αναπτύξει έναν προηγμένο “έξυπνο” αλγόριθμο ο οποίος είναι σε θέση να αναγνωρίσει τους πεζούς, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι.

Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος ανίχνευσης πεζών είναι κατά πολύ ταχύτερος και πιο ακριβής από τα υφιστάμενα συστήματα που χρησιμοποιούν διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες, μιας και μπορεί να εντοπίσει τους ανθρώπους με ρυθμό 2-4 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σε παρόμοιο χρόνο δηλαδή, με αυτόν που χρειάζονται και οι άνθρωποι, ενώ κάνει τα μισά λάθη από τα υπάρχοντα συστήματα. Ο αλγόριθμος χρειάζεται πολύ λιγότερη υπολογιστική ισχύ από αυτή που απαιτείται συνήθως από τα συστήματα αναγνώρισης των πεζών, δεδομένου πως εστιάζει μόνο σε μερικές περιοχές της εικόνας, εκεί δηλαδή που καταλαβαίνει πως υπάρχουν πεζοί.

Το σύστημα, μπορεί σήμερα να αναγνωρίσει μόνο έναν τύπο αντικειμένου, με την ομάδα να σχεδιάζει να το εξελίξει ώστε να είναι σε θέση να μπορεί να ανιχνεύει πολλαπλούς τύπους αντικειμένων, ώστε να γίνει πιο πρακτικός. Εκτός από τα συστήματα αναγνώρισης πεζών των αυτοκινήτων, η ομάδα των ερευνητών υποστηρίζει πως ο αλγόριθμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε ρομπότ, σε κάμερες ασφαλείας, αλλά και σε άλλες συσκευές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...