Η Apple “σκότωσε” το αυτοκίνητο της

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η Apple να μην ανακοίνωσε ποτέ επίσημα ότι εργαζόταν για ένα αυτόνομο αυτοκίνητό, το οποίο είχε την κωδική ονομασία Project Titan, ωστόσο ο τεχνολογικός γίγαντας το είχε στα σκαριά για μια δεκαετία, ξεκινώντας την εξέλιξη του το 2014.

Σήμερα, όμως, και σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple ενημέρωσε τους περίπου 2.000 εργαζόμενους, που τους είχε ανατεθεί το project, ότι αυτό ακυρώνεται με σκοπό να επικεντρωθεί στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI).

Η ανακοίνωση έγινε από τον Chief Operating Officer της Apple, Jeff Williams και τον Αντιπρόεδρο, υπεύθυνο για το project, Kevin Lynch. Ορισμένοι από αυτούς τους υπαλλήλους θα μετακινηθούν στην ομάδα AI της Apple, αλλά άλλοι θα αντιμετωπίσουν απολύσεις.

Η Apple ξόδεψε περισσότερα από 10 δισ. δολάρια για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου της, που αρχικά ήθελε να αντιμετωπίσει την Tesla, αλλά στη συνέχεια σκόπευε να κατασκευάσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο ως απάντηση στην Waymo της Google. Τελικά ξαναγύρισε στην ιδέα να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αντίπαλο της Tesla, αλλά αυτό δεν θα κόστιζε λιγότερο από 100.000 δολάρια.

Η Apple προσέλαβε μηχανικούς από την Porsche και τη NASA για να δουλέψουν στο Project Titan, ενώ κάποια στιγμή σκέφτηκε να εξαγοράσει την Tesla, με τον CEO της να μιλά με τον Elon Musk για αυτή την ιδέα.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...