Η Rimac teasάρει το αυτόνομο ρομποταξί της

Σχετικά άρθρα

Η Rimac επεκτείνεται στην αγορά μαζικής μετακίνησης και στις 26 του Ιούνη θα παρουσιάσει ένα αυτόνομο ρομποταξί, με το εμπορικό του λανσάρισμα να γίνεται έως το 2026.

Η κωδική ονομασία της κροατικής εταιρείας για αυτό είναι Project 3 Mobility, με τη Rimac να μην αποκαλύπτει -μέχρι στιγμής- πολλές λεπτομέρειες για το εμπορικό της πλάνο για την εταιρία των ρομποταξί, αλλά έχει ανακοινωθεί ότι κάποια υποστήριξη θα έρθει από την Kia.

Από το teaser video το αυτοκίνητο φαίνεται πως είναι ένα μικρό hatchback, με την εταιρία να τονίζει πως το αυτοκίνητο θα είναι ένα επαναστατικό όχημα που βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα σχεδιασμένη με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση, με τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να είναι ελεγχόμενες μέσω μιας εφαρμογής για smartphone.

Ο Mate Rimac, ιδρυτής και επικεφαλής της εταιρίας, είπε ότι το Nevera εξυπηρετεί ένα σημαντικό σκοπό ως halo προϊόν για τη Rimac, αλλά το project του ρομποταξί στοχεύει να αλλάξει τις ζωές περισσότερων ανθρώπων παρέχοντας εύκολη πρόσβαση και ηλεκτρικές αστικές συγκοινωνίες.

Το Project 3 Mobility πιστεύεται ότι έχει ήδη συμφωνίες για τη λειτουργία των robotaxi με πέντε πόλεις παγκοσμίως και βρίσκεται σε συνομιλίες με άλλες 35 πόλεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Bentley teasάρει το νέο ειδικό μοντέλο της

Στις 7 Μαΐου η Bentley θα αποκαλύψει ένα νέο ειδικό μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή της Mulliner, ήτοι του εσωτερικού τμήματος της βρετανικής...

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Την Δευτέρα 29 Απριλίου η παρουσίαση των ανανεωμένων Cupra Formentor και Leon

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των Formentor και Leon θα παρουσιάσει Cupra την Δευτέρα 29 Απριλίου, με τα αυτοκίνητα να υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της...