Η VW πουλά τις MAN, Scania και Ducati λόγω Dieselgate;

Σχετικά άρθρα

scania

Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες έχουν υπάρξει αρκετά δημοσιεύματα που έκαναν λόγω πως το VW Group ίσως αναγκαστεί να πουλήσει κάποιες από τις εταιρίες του, ώστε να μαζέψει χρήματα που απαιτούνται για την κάλυψη των αυξανόμενων δαπανών που άφησε πίσω του το Dieselgate.

Ο CEO του Matthias Müller, δήλωσε πρόσφατα πως το Group δεν προτίθεται να πουλήσει καμία εταιρία του, αλλά νέο δημοσίευμα του Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο της Volkswagen, αναφέρει πως η Volkswagen εξετάζει το ενδεχόμενο ή την δημόσια εγγραφή των Scania και MAN στο χρηματιστήριο. Όπως συγκεκριμένα δήλωσε:

Κρατάμε ανοικτές όλες τις εναλλακτικές σχετικά με την επέκτασή μας εκτός Ευρώπης, σχετικά με μια πιθανή εξαγορά ή και μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Η απόφαση δεν αναμένεται σύντομα, με αναλυτές της αγοράς να εκτιμούν πως οι δύο εταιρίες θα μπορούσαν να αξίζουν κοντά στα 12 δισ. ευρώ ενώ οι αναφορές μιλούν και πιθανή πώληση της Ducati, αν χρειαστεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...