5 διαθέσιμοι κινητήρες για κάθε οδηγό της F1 για το 2016

Σχετικά άρθρα

WL4R5323

Με την επισημοποίηση της παραμονής του Αμερικανικού Grand Prix στο πρόγραμμα της Formula 1, κλείδωσε και ο αριθμός των διαθέσιμων power unit για κάθε οδηγό. Σύμφωνα με το άρθρο 23.4 των αγωνιστικών κανονισμών, οι διαθέσιμες μονάδες αυξάνονται κατά μια, εάν το πλήθος των gp ξεπεράσει τα 20. Έτσι, με τους αγώνες να είναι πλέον 21, δημιουργώντας το μεγαλύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία του σπορ, αυξήθηκαν στις 5 και οι μονάδες.

Πριν από μερικά χρόνια, ο Ecclestone προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον κανονισμό για να ευχαριστήσει τις ομάδες, που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τους νέους turbo κινητήρες. Τότε, η FIA κατάλαβε τον πραγματικό λόγο της ύπαρξης του Κορεάτικου GP στο πρόγραμμα, αλλάζοντας ελαφρά τον κανονισμό, στον οποίο τονίζεται πως οι διαθέσιμες μονάδες αυξάνονται μόνο εάν “ο αριθμός των αγώνων ξεπερνά τους 20, με την έναρξη του πρώτου gp της χρονιάς”.

Τυπικά, τα παραπάνω θα επικυρωθούν στην Αυστραλία, σε μια εβδομάδα από σήμερα. Όμως, με όλα τα συμβόλαια της FOM να είναι σε ισχύ και χωρίς να υπάρχουν προβλήματα με την διοργάνωση των αγώνων, δεν φαίνεται πως μπορεί να βρεθεί εκτός προγράμματος κάποιος αγώνας, μέσα στις επόμενες 7 ημέρες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα