Η VW είχε το dieselgate σε powerpoint από το 2006

Σχετικά άρθρα

vw logo volkswagen logo (4)

Ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που έχουν συλλέξει οι ερευνητές της Volkswagen σχετικά με το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, ανακαλύφθηκε και ένα αρχείο PowerPoint στο οποίο περιγράφεται το πως ένα σύστημα θα μπορούσε να εξαπατήσει τον έλεγχο των εκπομπών στης Η.Π.Α. Αυτό αναφέρουν με δημοσίευμά τους οι The New York Times που επικαλούνται δύο ανώνυμες πηγές, προσκείμενες στην έρευνα.

Η παρουσίαση του PowerPoint, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είχε δημιουργηθεί από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της VW και παρουσιάστηκε το 2006, χωρίς για την ώρα να γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι άνθρωποι που το είδαν. Ωστόσο η ύπαρξη του αρχείου επιβεβαιώνει πως το dieselgate ήταν κάτι που η VW το είχε προμελετημένο και πως δεν ήταν ευθύνη μόνο ορισμένων χαμηλόβαθμων μηχανικών, όπως υποστήριζε αρχικά η Volkswagen. Οι The New York Times συμπληρώνουν πως οι μηχανικοί της VW είχαν προτείνει ιδέες-λύσεις για να συμμορφώνονται τα αυτοκίνητα με τους κανονισμούς ρύπων,  ώστε να μην επιλεγεί η χρήση του παράνομου λογισμικού, αλλά τα σχέδια αυτά απερρίφθησαν λόγω του υψηλότερου κόστους τους.

Είναι σαφές πως ορισμένοι υψηλά ιστάμενοι της VW γνώριζαν για το dieselgate από τα σπάργανα. Μένει να δούμε τώρα το τι θα γράψει η ιστορία σχετικά με τις αποζημιώσεις που θα κληθεί να πληρώσει η VW σε μηνύσεις, αγωγές κτλ, όπως επίσης ποιο θα είναι και το συνολικό τίμημα που θα αφήσει το dieselgate τόσο στα ταμεία της VW, όσο και στην εικόνα της γενικότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...