Η Fiat-Chrysler κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ’αμελείας από την οικογένεια του Anton Yelchin

Σχετικά άρθρα

yelchin

Tα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό για την FCA. Η οικογένεια του ηθοποιού του Star Trek, Anton Yelchin, αποφάσισε να μηνύσει την FCA για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ο 27χρονος έχασε τη ζωή του όταν το Grand Cherokee του ΜΥ 2015, τσούλησε στο πάρκινγκ του σπιτιού του και χτύπησε τον Yelchin, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

Η FCA είχε προβεί σε ανάκληση του μοντέλου λόγω ελαττωματικού software, το οποίο μπορούσε να οδηγήσει σε εσφαλμένη επιλογή ταχύτητας. Συγκεκριμένα, αυτό και ο επιλογέας αδυνατούσαν να συνεργαστούν με αποτέλεσμα να καταγραφούν 41 περιστατικά, στα οποία τα αυτοκίνητα  δεν έμεναν στη θέση τους ενώ ήταν επιλεγμένο το “P” στο αυτόματο κιβώτιο.

Η Fiat-Chrysler πάντως έχει βάσιμη υπερασπιστική γραμμή, καθώς οι επιστολές που ειδοποιούσαν τους κατόχους των επίμαχων αυτοκινήτων για ανάκληση είχαν αποσταλεί λίγες μέρες πριν το μοιραίο περιστατικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...