Η BP Pulse μειώνει κατά 10% το εργατικό της δυναμικό, αποχωρεί από 8 χώρες

Σχετικά άρθρα

Η BP ανακοίνωσε ότι μειώνει σημαντικά το εργατικό δυναμικό της BP Pulse, της εταιρίας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που λειτουργεί, ενώ ταυτόχρονα την αποσύρει από πολλές αγορές.

Οι αλλαγές στην BP Pulse είναι μέρος των προσπαθειών του Murray Auchincloss, CEO στη βρετανική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, να επικεντρωθεί στα πιο κερδοφόρα τμήματα της επιχείρησης, αφού το στοίχημα για την ταχεία ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων δεν απέδωσε.

Επιπλέον, η BP αντιμετωπίζει τις αμφιβολίες των επενδυτών σχετικά με το σχέδιό της να στραφεί από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην ενέργεια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Πιο συγκεκριμένα, η BP Pulse τους τελευταίους μήνες μείωσε τον αριθμό των χωρών στις οποίες λειτουργεί από 12 σε τέσσερις -τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Κίνα- όπου αναμένει την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Ακόμα, τόνισε ότι η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Γαλλία είναι χώρες ανάπτυξης.

Ως αποτέλεσμα, το τμήμα απομάκρυνε περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας τους τελευταίους μήνες, ή πάνω από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του -που μετρούσε 900 άτομα, με πολλούς υπαλλήλους να μετακινούνται σε άλλα τμήματα και μόνο λίγους να εγκαταλείπουν την εταιρεία.

Η BP Pulse είχε πάνω από 29.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως στο τέλος του 2023, σε σύγκριση με τα 22.000 ένα χρόνο νωρίτερα. Στόχος της είναι να φτάσει τα 100.000 σημεία φόρτισης μέχρι το 2030.

Διάβασε ακόμα

Η BP άνοιξε τον μεγαλύτερο κόμβο φόρτισης ηλεκτρικών στην Αγγλία με 180 φορτιστές

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...