Κινδύνεψε από φωτιά το ιστορικό έμβλημα της Mercedes

Σχετικά άρθρα

famous-berlin-tower-sporting-mercedes-benz-sign-catches-fire-112076_1

Το παλαιότερο έμβλημα της Mercedes-Benz, έχει 10 μέτρα διάμετρο, ζυγίζει 15 τόνους, περιστρέφεται κάθε 30″, είναι φωτιζόμενο και αντικρίζει τον κόσμο από τα 86 μέτρα ύψος, στην οροφή του ψηλότερου κτηρίου του Βερολίνου, το Europa-Center, κτισμένο εν έτει 1965. Μετά από σχεδόν 50 χρόνια παρουσίας του εκεί, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ουρανού της γερμανικής πρωτεύουσας. Το ιστορικό αυτό κέντρο, έκανε δύο χρόνια να κατασκευαστεί και βρίσκεται στη διάσημη περιοχή Romanisches Cafe που αποτελούσε στέκι καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και δέχτηκε βομβαρδισμούς στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λίγο όμως έλειψε το σήμα με τις τρεις ακτίνες να πάψει να υπάρχει την προηγούμενη Τρίτη και η αιτία να είναι η φωτιά που είχε ξεσπάσει στην ταράτσα του εμπορικού κτηρίου. Αμέσως, το ίντερνετ κατακλύστηκε από φωτογραφικό υλικό και βίντεο της στιγμής της φωτιάς. Οι υπηρεσίες κατάσβεσης ενήργησαν άμεσα και σύμφωνα με την τοπική αστυνομία είχαν καταστείλει τη φωτιά σε λιγότερο από τρεις ώρες. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί παρόλο που σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ο συναγερμός πυρκαγιάς δε λειτούργησε. Οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς έχουν ήδη ξεκινήσει με τα πρώτα στοιχεία να οδηγούν σε ελαττωματική μονάδα κλιματισμού. Το σήμα δεν φαίνεται να υπέστη ζημιές.

ΠηγήNBC News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...