Με δεντρόσπιτα ακτιβιστές προσπαθούν να μπλοκάρουν την επέκταση του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

Μια ομάδα 80-100 ακτιβιστών για το περιβάλλον διαμαρτύρονται στα σχέδια επέκτασης του εργοστασίο της Tesla στο Grunheide, λίγο έξω από το Βερολίνο. Οι ακτιβιστές έχουν κατασκηνώσει στο δάσος από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, έχοντας στήσει σκηνές και δεντρόσπιτα, μερικά από αυτά αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος, μια τακτική που χρησιμοποιήθηκε και σε προηγούμενες γερμανικές περιβαλλοντικές διαμαρτυρίες.

Η αστυνομία αποφάσισε ότι η διαδήλωση μπορεί να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου και παρακολουθεί τι συμβαίνει, αλλά δεν βλέπει ανάγκη να διαλύσει την δράση.

Η Tesla άνοιξε το εργοστάσιο στο Gruenheide τον Μάρτιο του 2022 και σήμερα απασχολεί σε αυτό περίπου 12.500 άτομα. Θέλει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις για να διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου σε 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως και 100 γιγαβατώρες παραγωγής μπαταρίας, δημιουργώντας ένα εργοστάσιο που θα παράγει ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα και από αυτά που παράγει η Volkswagen στις κεντρικές παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Βόλφσμπουργκ. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 800.000 αυτοκινήτων.

Αυτά τα σχέδια της Tesla συνεπάγονται την αποψιλώση περίπου 247 στρέμματων δάσους του Gruenheide. Αυτό έχει προκαλέσει την αντίθεση από περιβαλλοντολόγους και ορισμένες άλλες τοπικές ομάδες, οι οποίες επίσης ανησυχούν για πιθανές επιπτώσεις στην παροχή νερού της περιοχής.

Σε μια μη δεσμευτική ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα, οι κάτοικοι του δήμου Gruenheide απέρριψαν τα σχέδια της Tesla, τα οποία εξακολουθούν να χρειάζονται έγκριση από τις τοπικές αρχές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...