Η Tesla αντιμετωπίζει εμπόδια στην επέκταση του εργοστασίου της στη Γερμανία

Σχετικά άρθρα

Τα σχέδια επέκτασης του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία σταμάτησαν οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι ψήφισαν κατά της πρότασης να αποψιλώσει περίπου 173 στρέμματα δάσους του Gruenheide.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Gruenheide, με την ψηφοφορία να μην είναι δεσμευτική, αλλά αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο στα σχέδια της Tesla να διπλασιάσει τη χωρητικότητα του εργοστασίου της σε 100 γιγαβατώρες παραγωγής μπαταριών και 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, στη προσπάθειά της να κυριαρχήσει στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η τρέχουσα δυναμικότητα του εργοστασίου είναι περίπου 500.000 αυτοκίνητα ετησίως, αλλά η αύξηση της παραγωγής του έχει επιβραδυνθεί. Η Tesla παρήγαγε 6.000 αυτοκίνητα σε μια εβδομάδα για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο, αφού έφτασε το ορόσημο των 5.000 αυτοκινήτων την εβδομάδα τον Μάρτιο του 2023.

Πλέον οι τοπικές αρχές είναι εκείνες που θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν.

Η Tesla θέλει να κάνει το συγκεκριμένο εργοστάσιο, το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Ευρώπης, δημιουργώντας ένα εργοστάσιο που θα παράγει ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα και από αυτά που παράγει η Volkswagen στις κεντρικές παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Βόλφσμπουργκ. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 800.000 αυτοκινήτων.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα LFP μπαταρία από την CATL με αυτονομία 1.000 χλμ

Η CATL παρουσίασε μια νέα μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που προσφέρει αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, στον κινέζικο κύκλο δοκιμών. Η μπαταρία...

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...