Η Tesla σταματά την παραγωγή στη Γερμανία μετά από ύποπτη εμπρηστική επίθεση

Σχετικά άρθρα

Η Tesla αναγκάστηκε να εκκενώσει το εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο σήμερα και να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων, αφού το εργοστάσιο έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μετά από μια ύποπτη εμπρηστική επίθεση σε κοντινή απόσταση από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές.

Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Τρίτης κοντά στο εργοστάσιο και κλήθηκαν άμεσα μονάδες εξουδετέρωσης βομβών, αφού οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρήκαν μια πινακίδα που έγραφε “εδώ είναι θαμμένα πυρομαχικά”.

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε ότι δεν αναμένει τη γρήγορη επανεκκίνηση της παραγωγής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο, χωρίς να εξηγεί τους λόγους.

Σε ανακοίνωση της, η αστυνομία είπε ότι έλαβε κλήση που τους ειδοποίησε για έναν φλεγόμενο ηλεκτρικό πυλώνα στην περιοχή Gosen-Neu Zittau κοντά στο εργοστάσιο και σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος ειδικά στην περιοχή Freienbrink, νοτιοανατολικά της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία αναφέρει ότι η φωτιά δεν έφτασε στο εργοστάσιο της Tesla και ερευνά πιθανή εμπρηστική επίθεση, χωρίς να κάνει αναφορά ότι η φωτιά ξεκίνησε από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές.

Διάβασε ακόμα

Με δεντρόσπιτα ακτιβιστές προσπαθούν να μπλοκάρουν την επέκταση του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...