DTM 2016: Τίτλοι τέλους για τον Timo Scheider

Σχετικά άρθρα

Motorsports: DTM race Hockenheim, Saison 2016 - 9. Event Hockenheimring, GER, #72 René Rast (GER, Audi Sport Team Phoenix, Audi RS5 DTM), #10 Timo Scheider (GER, Audi Sport Team Phoenix, Audi RS5 DTM)

Μπορεί ο Marco Wittmann να κατέκτησε χθες τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του στο DTM στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ένας άλλος πρωταθλητής, και μάλιστα δις (2008,2009) αγωνιζόταν για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού.

Ο λόγος για τον Timo Scheider, οδηγό της Audi, ο οποίος και μετά από 181 αγώνες, έριχνε την αυλαία σε μια πλούσια καριέρα στο DTM, και έγινε μετά τους Martin Tomczyk και Antonio Felix da Costa, ο τρίτος-επίσημα- οδηγός που δε θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα του 2017.

161015-scheider

Στη συνέντευξη τύπου μετά τον σαββατιάτικο αγώνα, ο Γερμανός οδηγός της Audi, δήλωσε με δάκρυα στα μάτια:

Πριν δυο μέρες πληροφορήθηκα ότι το συμβόλαιό μου δε ανανεωθεί. Μετά από τόσα χρόνια, ήλπιζα σε μια διαφορετική προσέγγιση για να μπορέσω να πω το αντίο μου στους φιλάθλους με το δικό μου τρόπο, τους φιλάθλους που με στήριζαν σε κάθε αγώνα. Σίγουρα, η Audi με έκανε αυτό που είμαι σήμερα.

Ήμουν πάντα “θερμόαιμος”οδηγός. Όσον αφορά το μέλλον μου, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Τώρα, είμαι σε συζητήσεις και θα συμμετέχω σίγουρα στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross. Ίσως, το πρωτάθλημα αυτό να είναι ένα από τα επόμενα βήματα της καριέρας μου.

Ο 37-χρονος Scheider ήταν ο τελευταίος εναπομείνας οδηγός από την επανέναρξη του πρωταθλήματος το 2000, ξεκίνησε την πορεία του με την Opel από το 2000 έως και το 2004, το 2005 απείχε απ΄το DTM και από το 2006, αγωνίζεται με την Audi. H πρώτη νίκη του ήρθε στον 790 αγώνα του στο πρωτάθλημα και έγινε, μετά τον Bernd Schneider (2000-2001), ο πρώτος οδηγός που σημείωσε το “back to back” στους τίτλους. Αφήνει το DTM με τη χειρότερη παρουσία του σε αυτήν την 16 -χρονη καριέρα του, τερματίζοντας μόλις στην 22η θέση της τελικής βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει 13 βαθμούς.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ευχαρίστησε τους team mates του και δήλωσε:

Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους άλλους οδηγούς της Audi στον αυριανό αγώνα (σ.σ της Κυριακής), όπως έκανα και στο παρελθόν. 16 χρόνια στο DTM είναι πάρα πολύ μεγάλο διάστημα και αρκετά “βαρύ” συναισθηματικά.

Πάντα θα έχω στην καρδιά μου το DTM, τώρα θα ακολουθήσω διαφορετική πορεία. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι επιτυχημένη.

Bonus Video: Δες τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

ΠηγήDTM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...