Ηλεκτροκίνητη Maserati Alfieri το 2020

Σχετικά άρθρα

Maserati_2015 Detroit auto show_Alfieri concept

Η Maserati επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να σχεδιάζει μια αμιγώς ηλεκτρική Alfieri το 2020, ως δεύτερη επιλογή δίπλα σε αυτή με τον V6 twin turbo που αναμένεται το 2019.

Το concept της Alfieri που είχαμε δει το 2014 “φορούσε” έναν V8 και προοριζόταν για το 2016, αλλά οι αλλαγές στην νομοθεσία των ρύπων άλλαξε τα σχέδια της Maserati. Το 2020 που αναμένεται το ηλεκτρικό μοντέλο, το όριο του μέσου όρου ρύπων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει τεθεί στα 9 γρ/χλμ, οπότε η επιλογή χαρακτηρίζεται μάλλον ως λογική.

Μάλιστα ίσως υπάρξει μια εντελώς νέα πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του ιταλικού αυτοκινήτου, λόγω των επιπλοκών που υπάρχουν όταν προσπαθείς να “φορέσεις” έναν ηλεκτροκινητήρα σε σασί φτιαγμένο για συμβατικά μοτέρ.

Τέλος, η Maserati έχει στα σκαριά τους αντικαταστάτες της GranTurismo και GranCabrio, κατά πάσα πιθανότητα βασίζοντας τις στην ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για τις Ghibli, Levante και Quattroporte. Οι διαστάσεις τους αναμένεται να είναι μικρότερες, κάτι που μεταφράζεται σε μειωμένο βάρος και κατανάλωση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...