Τον επόμενο μήνα ο Sergio Marchionne, θα ανακοινώσει επίσημα την Giulia Coupe, αλλά και το μεγάλο SUV της Alfa Romeo. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το κέντρο δοκιμών της FCA στο Balocco της Ιταλίας.

Αναφορές θέλουν την Giulia Coupe να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019, με την Alfa Romeo να φημολογείται πως θα επαναφέρει τα ονόματα “Sprint” ή “GTV”, με την γρήγορη έκδοση της Giulia Coupe να βασίζεται στο κινητήριο σύνολο της Giulia Quadrifoglio που θα συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα φιλοσοφίας F1 που θα παράγει επιπλέον δύναμη με την μορφή του ERS (Energy Recovery System). Περίπου δηλαδή όπως δουλεύει το σύστημα HY-KERS της LaFerrari. Συνδυαστικά θα παράγει 650 άλογα.

Η Giulia Coupe θα προσφέρεται και σε απλές εκδόσεις, φορώντας τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της Giulia, ενώ θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση του 2,0-λιτρου turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης περίπου 350 ίππων.

Το μεγάλο SUV της Alfa Romeo θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mirafiori. Θα είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που θα έχει φορέσει το σήμα της Alfa Romeo, καθώς θα ανταγωνίζεται τo Audi Q7, την BMW X5, την Mercedes GLE και το Volvo XC90.

Ένα από τα φημολογούμενα ονόματα είναι το Castello, με το μεγάλο SUV να βασίζεται στην πλατφόρμα των Stelvio και Giulia. Θα διαθέτει, όμως, μεγαλύτερο μεταξόνιο, με το συνολικό του βάρος να είναι περίπου 200 κιλά περισσότερα. Θα εφοδιάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, με τον τεχνικό διευθυντή της Alfa Romeo, Roberto Fedeli, να δηλώνει:

Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα που έχουμε επιτύχει να συνδέσουμε έναν τετρακύλινδρο με το e-turbo 48-volt. Νομίζω ότι την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε και στην παραγωγή. Με ένα turbo κινητήρα 2.0-λίτρων, μπορείς να έχεις περίπου 350 έως 400 ίππους. Οδηγούμε σε προσομοιωτή σε ένα αυτοκίνητο σαν αυτό, εργαζόμαστε σε αυτό, και το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο κακό.