Η νέα Alfa Romeo 8C θα παράγει 800 άλογα

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Ιούνιο η Alfa Romeo ανακοίνωσε το νέο πενταετές πλάνο της και ανάμεσα στα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το 2022 θα είναι και η νέα 8C.

800 άλογα

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η 8C θα είναι ένα plug-in υβριδικό κεντρομήχανο supercar που θα συνδυάζει τον 2,9-λίτρων biturbo V6 βενζινοκινητήρα της Giulia Quadrifoglio και έναν ηλεκτροποιημένο μπροστά άξονα. Ο biturbo κινητήρας θα αποδίδει κοντά στα 600 άλογα, με τον ηλεκτροκινητήρα να προσθέσει επιπλέον δύναμη 200 ίππων στο μοντέλο, ανεβάζοντας τη συνολική ιπποδύναμη στα 800 άλογα, με την ροπή να αγγίζει τα 895 Nm.

Το σασί του θα είναι carbon monocoque, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα. Θα φέρει προηγμένο torque vectoring σύστημα και οι φήμες θέλουν το μοντέλο να κατασκευάζεται σε λιγότερες από 1.000 μονάδες, με το κόστος της κάθε μιας να είναι μεγαλύτερο των 280.000 ευρώ.

GTV

Εκτός από την 8C, η Alfa Romeo επαναφέρει και την Gran Turismo Veloce. Η GTV θα είναι ένα σπορ υβριδικό coupe μοντέλο, με 50:50 αναλογία βάρους και θα αποδίδει 600 άλογα. Θα είναι τετραθέσιο, έχοντας σύστημα τετρακίνησης και torque vectoring. Πρακτικά πρόκειται για το μοντέλο που τόσο καιρό θα διαβάζαμε πως θα ονομαστεί Giulia Coupe.

Δύο νέα crossovers

Η ιταλική εταιρία θα παρουσιάσει επίσης τη ανανεωμένη -και όχι νέα- Giulietta, όπως και τις εκδόσεις με μακρύ μεταξόνιο των Giulia και Stelvio, που θα πωλούνται μόνο στη Κίνα. Τα δύο SUV θα τοποθετηθούν κάτω και πάνω από την Stelvio. Το μεγάλο SUV της Alfa Romeo θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2019 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mirafiori. Θα είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που θα έχει φορέσει το σήμα της Alfa Romeo, καθώς θα ανταγωνίζεται τo Audi Q7, την BMW X5, την Mercedes GLE και το Volvo XC90.

Ένα από τα φημολογούμενα ονόματα είναι το Castello, με το μεγάλο SUV να βασίζεται στην πλατφόρμα των Stelvio και Giulia. Θα διαθέτει, όμως, μεγαλύτερο μεταξόνιο, με το συνολικό του βάρος να είναι περίπου 200 κιλά περισσότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...