Fioravanti F100 Concept [Ξεχασμένο Πρωτότυπο]

Σχετικά άρθρα

Ο Leonardo Fioravanti για να γιορτάσει την 100στη επέτειο από την ημέρα γέννησης του Enzo Ferrari, παρουσίασε το 1998 στην έκθεση της Γενεύης το F100 concept. Για τον σχεδιασμό του πρωτότυπου, ο Fioravanti βασίστηκε σε πολλές Ferrari του παρελθόντος, αλλά κυρίως αντλεί στοιχεία από τις 365 GTB/4 Daytona και 512 BB.

Το συμπαγές σε διαστάσεις πρωτότυπο (μήκος 4.390 mm, πλάτος 1.910 mm, ύψος 1.140 mm και μεταξόνιο 2.550 mm) συνδυάζει κλασσικά στοιχεία της Ferrari με το σύγχρονο στυλ, με το μεγάλο γυάλινο πάνελ στο πίσω μέρος να αποκαλύπτει τον 3.0-λιτρο V10 κινητήρα, προερχόμενος από ένα F1 μονοθέσιο της Ferrari που συνδυάζεται με ένα ημιαυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και αυτό από μονοθέσιο της F1.

Το εσωτερικό του είναι φουτουριστικό, με τις αλλαγές των ταχυτήτων να γίνονται με paddles πίσω από το τιμόνι, ενώ δεν διαθέτει κεντρική κονσόλα. Εντυπωσιακό και το στοιχείο των bucket καθισμάτων, με τα πόδια των επιβατών να στηρίζονται πάνω σε μεταλλικές επιφάνειες.

Δύο χρόνια μετά, στην έκθεση του Τορίνο, ο Fioravanti παρουσίασε το F100r, την roadster έκδοση του πρωτότυπου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε το BMW Skytop Concept

Στο φετινό Concorso d'Eleganza Villa d'Este που θα διεξαχθεί στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας το τριήμερο 24 - 26 Μαϊου, η BMW θα παρουσιάσει...

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...