Πρεμιέρα στη Villa d’Este για το Pininfarina Pura Vision Concept

Σχετικά άρθρα

Τον περσινό Αύγουστο και στο πλαίσιο του Pebble Beach, η Automobili Pininfarina παρουσίασε το Pura Vision Concept, με το σαγηνευτικά όμορφο πρωτότυπο να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (24-26 Μαΐου) στο Concorso d’Eleganza που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Villa d’Este της λίμνης Κόμο, στην Ιταλία.

Το πρωτότυπο δείχνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν τα μελλοντικά μοντέλα της ιταλικής εταιρίας, τονίζοντας πως εισάγει μια “πρωτοποριακή νέα εποχή ηλεκτρικής πολυτέλειας”.

Περιγραφόμενο ως το λεγόμενο ηλεκτρικό Luxury Utility Vehicle (e-LUV), το Pura Vision θα αποτελέσει την έμπνευση για την επόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών πολυτελών οχημάτων της Automobili Pininfarina.

Έχει μήκος 5,215 μέτρα, πλάτος 2,147 μέτρων, ύψος 1.641 μέτρων και διαθέτει λεπτά LED φωτιστικά σώματα, γυάλινη οροφή, ζάντες 23″ και στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 επιβάτες.

Η εταιρία λέει πως το εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από τον κόσμο των πολυτελών ιστιοπλοϊκών σκαφών, με “αιωρούμενα” μπροστινά καθίσματα και μια κεντρική κονσόλα που θυμίζει πανί. Υπάρχει οθόνη αφής, ψηφιακός πίνακας οργάνων, head-up display με τα ηχεία στα προσκέφαλα να παρέχουν ξεχωριστές ζώνες ήχου για κάθε επιβάτη. Ο συνδυασμός των υλικών είναι εντυπωσιακός και ανάμεσά τους συναντάμε δερμάτινες και υφασμάτινες επενδύσεις, carbon και αλουμινένια διακοσμητικά.

Η Automobili Pininfarina δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, ενώ είπε πως τα αυτοκίνητα που εμπνέονται από το Pura Vision θα δημιουργηθούν, θα σχεδιαστούν και θα αναπτυχθούν στην Ιταλία, ενώ θα διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες που πρωτοστάτησαν στο Digital Innovation Hub της εταιρείας στη Γερμανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Aspark SP600 έγινε το ταχύτερο ηλεκτρικό του κόσμου με τελική 438,7 χλμ/ώρα

Η ιαπωνική Aspark σημείωσε πρόσφατα νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό hypercar. Το Aspark SP600 είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας...

Η Xpeng στην ελληνική αγορά

Ο όμιλος της Αutohellas ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Xpeng για την Ελλάδα και γίνεται ο επίσημος διανομέας των οχημάτων...