Για ακόμη μια φορά η Pagani C9 πιάστηκε κατά την διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης. Το νέο στοιχείο αυτή την φορά είναι ότι στις συγκεκριμένες φωτογραφίες φαίνονται καθαρά οι πόρτες τύπου Gullwing, παρόμοιες με αυτές της SLS ΑΜG. To αυτοκίνητο πιάστηκε στον αυτοκινητόδρομο Α3 της Γερμανίας όπου οι τελωνειακοί το σταμάτησαν για έλεγχο.

Θα μου πεις μια μικρή εταιρία σαν την Pagani πως μπορεί να βγάζει στην παραγωγή τέτοια supercars. Η απάντηση είναι “απλή”, αφού η Mercedes “κρύβεται” πίσω από την Pagani προσφέροντας στην Ιταλική εταιρία ότι χρειαστεί, από κινητήρες μέχρι και μηχανικούς.

Τα κακά νέα είναι πάντως ότι ενώ αρχικά η C9 ήταν προγραμματισμένη να κάνει το ντεμπούτο της στο Παρίσι τον προσεχή Οκτώβριο, τελικά το αυτοκίνητο δεν είναι έτοιμο και η επίσημη παρουσίαση του μετατέθηκε προς τα τέλη του 2011, αρχές του 2012. Ο λόγος της καθυστέρησης δεν σχετίζονται τόσο με προβλήματα κατά την διάρκεια εξέλιξης του οχήματος (οι μηχανικοί της Pagani δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πετύχουν τα επιθυμητά επίπεδα χειρισμού και ρύθμισης των αναρτήσεων αφού δεν μπόρεσαν ακόμη να κοντρολάρουν την δύναμη του V12 6.0λιτρου bi-turbo κινητήρα της AMG) αλλά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Μόλις 60 Pagani C9 έχει την δυνατότητα να κατασκευάζει το εργοστάσιο του Horacio Pagani στη Ιταλία και για να βελτιωθούν τα έσοδα πρέπει η γραμμή παραγωγής να μεγαλώσει ώστε να μπούνε περισσότερα χρήματα στα ταμεία της.

[Πηγή: Autoweek.nl]