Οι πρώτες leaked φωτογραφίες από το νέο SSC Ultimate Aero II είναι γεγονός, αφού το Jalopnik κατάφερε και βρήκε δύο φωτογραφίες του νέου Αμερικάνικου supercar οι οποίες θα δημοσιευτούν στο περιοδικό του Top Gear. To supercar έχει σχεδιαστεί από τον Jason Castriota ο οποίος έχει εργαστεί πάνω στη Maserati Birdcage, Maserati GranTurismo, Ferrari 599 αλλά και στην νέα Lancia Stratos.

Όπως ξέρεις, το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής έχει περάσει από χίλια κύματα. Για περισσότερα από 10 χρόνια, για την ακρίβεια από το 1994 έως και το 2005, το σκήπτρο του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής το κρατούσε η McLaren F1 με 371.8 km/h. Τον τίτλο έχασε εκείνη την χρονιά από το Koenigsegg CCR που ανέβασε τον πύχη στα 387.37 km/h και μετά από αυτό, ακολούθησε ένας καταιγισμός ρεκόρ από την Bugatti Veyron (408.47 km/h τον Απρίλιο του 2005), το SSC Ultimate Aero TT (412 km/h τον Οκτώβριο του 2007) και ξανά την Bugatti Veyron Super Sport (431.07 km/h τον Ιούνιο του 2010).

Όμως οι Αμερικανοί δεν έδειξαν διατεθειμένοι να αφήσουν την Bugatti να διατηρήσει τον τίτλο του “ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής” και σχεδόν την στιγμή που η Veyron κατέρριπτε το δικό τους ρεκόρ, αυτοί ανακοίνωναν ότι θα έχουν έτοιμο σε λίγο καιρό ένα αμάξι ικανό να ανακτήσει τον τίτλο για τις Πολιτείες. Το αμάξι δεν είναι απολύτως έτοιμο ακόμα -το να καταρρίψεις ένα τέτοιο ρεκόρ δεν είναι και παιχνιδάκι- αλλά για πρώτη φορά μετά από το teaser που διέρρευσαν στο διαδίκτυο έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι να περιμένουμε. Περισσότερες φωτογραφίες θα δημοσιευτούν στο αγγλικό περιοδικό Top Gear -αυτό που κυκλοφορεί στην Αγγλία- στο τεύχος του Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο οι ακόλουθες δύο φωτογραφίες καθώς και video από την ιδιωτική εκδήλωση που έγινε στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.

Περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες σε δύο ημέρες, στις 8 του μηνός όπου αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ZXQI0_wR8ZI

httpvh://www.youtube.com/watch?v=UEOf1P_gGaY

[Πηγή: Jalopnik]