Mulo system. Ηλεκτρικό όχημα από την Νότιο Αφρική

Σχετικά άρθρα

Mulo στα Ιταλικά σημαίνει μουλάρι. Όλοι γνωρίζουμε τα μουλάρια. Είναι εκείνα τα τετράποδα που πριν την ανακάλυψη του αυτοκινήτου βοήθησαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της τότε εποχής, ιδίως σε δύσβατα μέρη οπώς είναι η χώρα μας.

To Mulo system όμως, μπορεί να έχει και αυτό 4 πόδια-τροχούς, είναι όμως ένα πολύ απλό όχημα που σχεδιάστηκε για μικρές μεταφορές προσώπων και εμπορευμάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων για τα ιστορικά κέντρα των μεγαλουπόλεων, με μοναδικό γνώμονα το χαμηλό κόστος, την μηδενική συντήρηση και την υψηλή ανθεκτικότητα.

Το Mulo system ζυγίζει περίπου 300 κιλά, το ”πάτωμά” του είναι διαθέσιμο σε 3 διαφορετικές εκδόσεις, μπορεί να μεταφέρει μέχρι 3 ανθρώπους ή 300 κιλά φορτίο με μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ/ώρα και αυτονομία 60 χλμ με πλήρως φορτισμένες τις μπαταρίες του, οι οποίες φορτίζουν είτε μέσω των φωτοβολταϊκών πάνελ που βρίσκονται στην οροφή του είτε μέσω σύνδεσης με οικιακή πρίζα.

Όταν οι μπαταρίες αδειάσουν τότε την κίνηση αναλαμβάνει ο οδηγός με τα κλασσικά πετάλια, ίδια σαν αυτά που υπάρχουν και στα ποδήλατά μας. Με τα πετάλια φορτίζονται οι μπαταρίες και με την σειρά τους οι μπαταρίες δίνουν την κίνηση του στον ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος στο φρενάρισμα λειτουργεί σαν εναλλάκτης μετατρέποντας την δυναμική ενέργεια σε ηλεκτρική, όπως στα υβριδικά αυτοκίνητα. Και που τα πληροφορείται όλα αυτά ο οδηγός του Mulo system; Μα με το ανάλογο όργανο στο ταμπλό, ε συγνώμη, στο τιμόνι, που μοιάζει σαν ενός ποδηλάτου.

Η υλοποίηση του Mulo system έγινε με την βοήθεια του πολυτεχνείου του Μιλάνο, της A.Ferrari του Maranello και του Cape Peninsula University of Technology του Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής.

[Πηγή: saaea]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...