Ξέρω τι σκέφτεσαι! Renault Ζωή (Zoe); Είναι αυτό τώρα όνομα για αυτοκίνητο; Και παρόλο που συμφωνώ μαζί σου απόλυτα νομίζω ότι έχουμε αδικήσει λίγο τον απόγονο του Clio, αφού ακόμα δεν τον είδαμε και… Ζωή τον βαφτίσαμε.

Αυτό που μου αρέσει κάθε χρόνο στις μεγάλες εκθέσεις είναι ότι αν έχεις λίγο διορατικότητα και παρατηρήσεις τα μοντέλα με προσοχή, μπορείς με ευκολία να καταλάβεις πως οραματίζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες την αγορά αυτοκινήτου του μέλλοντος!

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Renault λοιπόν μας παρουσίασε έναν χαρακτηριστικό αντιπρόσωπο της μεσαίας κατηγορίας του μέλλοντος. Και μπορεί κάποιοι να λένε ότι η ζωή είναι μικρή, αλλά αυτή η Zoe είναι μεγάλη και συγκεκριμένα 4.1 μέτρα! Ο ηλεκτροκινητήρας των Γάλλων είναι αρκετά δυνατός ώστε να συναγωνιστεί ένα κοπάδι από 80 άλογα και παράγει 22 κιλά ροπής. Η τελική του ταχύτητα είναι 135 χλμ/ώρα ενώ κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις… 8.1 δεύτερα (δεν ακούγεται αστείο όταν το γράφεις πριν και μετά από supercars;), ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του δίνουν αυτονομία 161 χλμ πριν χρειαστεί να ψάξεις για τη κοντινότερη πρίζα!

Μην αγχώνεσαι όμως αφού σε μισή μόλις ώρα οι μπαταρίες του φορτίζουν στο 80% και είσαι και πάλι έτοιμος να σαρώσεις τους δρόμους της πόλης, ενώ η αλλαγή της μπαταρίας είναι μια διαδικασία που δεν απαιτεί περισσότερα από τρία λεπτά. Δε μπορείς να πεις; Το είχαμε αδικήσει! Τελικά η Zoe είναι ωραία…

[Πηγή: Renault | Live Photos via: autoblog.nl]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)