Ο οδηγός της Renault, Vitaly Petrov, αποκάλυψε πως οι φίλαθλοι της Ferrari και του Fernando Alonso “ρυπαίνουν” την επίσημη σελίδα του στο Facebook με ύβρεις.

“Πολύ άνθρωποι μου δίνουν κατάρες, λέγοντας ότι μπλόκαρα τον Alonso”, είπε ο Ρώσος.

Ο Petrov έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του φετινού πρωταθλήματος, αφού ο Alonso δεν μπορούσε να τον προσπεράσει στον τελευταίο αγώνα στο Abu Dhabi.

Μετά τον αγώνα ο Alonso διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Ρώσο επειδή δεν τον άφησε να περάσει, και τώρα λέει στην γερμανική Bild, ότι πολλοί υποστηρικτές του Ισπανού έχουν στραφεί εναντίον του.

Αλλά ο Petrov δήλωσε: “Αυτά είναι ανοησίες, δεν έκανα τίποτα λάθος. Για 39 γύρους ήμουν μπροστά του, αλλά κανείς δεν μου είπε στον ασύρματο να βοηθήσω τον Vettel να πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα και αν με είχε περάσει, ήταν υποχρεωμένος να περάσει και τον Rosberg. Εγώ έκανα τον αγώνα μου και η Ferrari επέλεξε λάθος στρατηγική”. Επίσης, ο Petrov είπε ότι οι χειρονομίες του Alonso είναι “κακή συμπεριφορά”.

“Αυτός το άξιζε”, δήλωσε ο Ρώσος για τον Vettel. “Οι εφημερίδες έγραψαν ότι είναι θαύμα, αλλά το έργο του ήταν δύσκολο.”

Η Bild ρώτησε τον Petrov αν ο Vettel συνεχάρη προσωπικά τον Petrov για το γεγονός ότι κράτησε πίσω του τον Alonso.

“Δεν έχει το αριθμό του τηλεφώνου μου”, απάντησε ο Ρώσος. “Αλλά είδα ότι έγραψε στην ιστοσελίδα του για τους οπαδούς του, ότι ήταν ευγνώμων για μένα.”

[Πηγή: motorsport | Photo copyright: Clive Mason/Getty Images]