Ο παροξυσμός των Αμερικάνων ανάγκασε τους υπευθύνους των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών της Ιαπωνίας να προβούν σε δηλώσεις στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου ότι τα αυτοκίνητα του δεν είναι κινητά εργοστάσια του Τσερνομπίλ ούτε της Fukushima. Η Honda, η Nissan και η Toyota ανακοίνωσαν ότι όταν τα επόμενα καινούργια αυτοκίνητα θα φύγουν από την Ιαπωνία και θα παραδοθούν στην Αμερική δεν θα διαθέτουν ραδιενεργά σωματίδια.

Japan Assembly Plants

Όλα τα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών δεν βρίσκονται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima, στο οποίο η ιαπωνική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να ψύξει τους πυρηνικούς αντιδραστήρες. Μόνο ένα εργοστάσιο της Νissan, το οποίο κατασκευάζει V κινητήρες, βρίσκεται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima, με τον υπεύθυνο τύπου της Nissan να δηλώνει στο Reuters, ότι η εταιρία του θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα αυτοκίνητα της να είναι ασφαλή και να μην έχουνε ραδιενεργά σωματίδια.

Εξάλλου τα αυτοκίνητα κατά την μεταφορά τους στην Αμερική, είναι τυλιγμένα με πλαστικά ενώ προτού παραδοθούν πλένονται ώστε σε περίπτωση που είχανε πάνω τους ραδιενεργά σωματίδια αυτά θα φύγουν.

Εκτός αυτού, τα Αμερικανικά τελωνεία και η υπηρεσία Εσωτερικής ασφαλείας, για να εκτελωνίσουν τα αυτοκίνητα τα περνούν από έλεγχο ραδιενέργειας, ένα μέτρο που ισχύει εδώ και καιρό στο πλαίσιο των διαδικασιών κατά της τρομοκρατίας.

Από την άλλη, οι Αμερικάνοι για να είναι περισσότερο ασφαλής, ανακοίνωσαν ότι είναι πιθανό να δημιουργήσουν πρόσθετους ελέγχους για όλα τα εμπορεύματα που προέρχονται από την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων και των ανταλλακτικών,

Τέλος δες δύο νέα video που κυκλοφόρησαν σήμερα, στο ένα δείχνει το tsunami μέσα στον ωκεανό και το άλλο την ώρα που χτυπά ένα αυτοκίνητο. Το Tsunami, σύμφωνα με τους ειδικούς, έφτασε τα 23 μέτρα ύψος!

http://www.youtube.com/watch?v=Z7IL37t7Wjg

http://www.youtube.com/watch?v=3fqyOpqnJyw

[Πηγή: Inside Line | YouTube | Photo Copyright: REUTERS/Supri]