Ιαπωνία: Ο σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έκλεισε εργοστάσια παραγωγής τσιπ

Σχετικά άρθρα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης σημειώθηκε σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανατολικά του νομού Φουκουσίμα, στην ίδια περιοχή που το 2011 είχε σημειωθεί ο σεισμός των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Εξαιτίας του σεισμού και της μετασεισμικής ακολουθίας, μεγάλες εταιρίες παραγωγής τσιπ, όπως η η Renesas Electronics Corp, η Murata Manufacturing Co Ltd, η Sony Group Corp και η Kioxia, διέκοψαν μέρος της παραγωγής τους, κάτι που έχιε ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Renesas, η οποία παράγει σχεδόν το ένα τρίτο των τσιπ μικροελεγκτών που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα παγκοσμίως, σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή σε δύο εργοστάσια της και εν μέρει σε ένα τρίτο.

Η Murata, ο κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής κεραμικών πυκνωτών που χρησιμοποιούνται σε smartphone, υπολογιστές και σε αυτοκίνητα, δήλωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία της σε τέσσερα εργοστάσια μετά τον σεισμό. Μάλιστα σε ένα από αυτά προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία έσβησε λίγες ώρες μετά.

Η Sony σταμάτησε την παραγωγή σε τρία εργοστάσια της, λέγοντας πως αυτή θα επανεκκινήσει σταδιακά, με την Kioxia να λέει πως κάποιος εξοπλισμός της γραμμής παραγωγής σε ένα από τα εργοστάσιά της σταμάτησε αυτόματα όταν εντόπισε την δόνηση που προκλήθηκε από τον σεισμό.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...