Αναμφίβολα, τη φετινή σεζόν, ο συνολικός χρόνος που χάνεις στο pit lane μπορεί να έχει καθοριστική σημασία. Τα ελαστικά της Pirelli αντέχουν λίγους γύρους, και στην Τουρκία είδαμε πάρα πολλούς οδηγούς να κάνουν 4 αλλαγές ελαστικών.

Εκεί, ο Felipe Massa δέχθηκε προσπέρασμα από τον Lewis Hamilton μέσα στο pit lane, αφού οι μηχανικοί της Ferrari ήταν εμφανώς αργότεροι από αυτούς της McLaren, παρόλο που ξεκίνησαν πιο νωρίς την αλλαγή των 4 ελαστικών. Ο Βραζιλιάνος θέλει περισσότερη ταχύτητα και λιγότερα λάθη από το πλήρωμα της ομάδας του, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της Τουρκίας.

Νομίζω ότι πρέπει να προπονηθείς όσο το δυνατόν περισσότερο, εξασκώντας τη διαδικασία του pit stop. Είναι σημαντικό για το κάθε μέλος του πληρώματος να είναι λίγο πιο ακριβής, με το καθένα να κάνει τέλεια δουλειά.

Δεν είναι καλό να έχεις ένα καλό pit stop που ακολουθείται από ένα κακό. Ο καθένας στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού, πρέπει να το κάνει τέλεια.

Ο 30χρονος αναφέρθηκε και στον μεγάλο αριθμό των προσπερασμάτων που βλέπουμε φέτος.

Στο παρελθόν δεν υπήρξαν ποτέ τόσα προσπεράσματα σε αυτή την πίστα (το Istanbul Park) και νομίζω ότι οι νέοι κανονισμοί θα δώσουν περισσότερες προσπεράσεις από το συνηθισμένο, πράγμα που είναι καλό για τους οπαδούς, καθώς υπάρχουν άφθονα από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

[Πηγή: yallaf1 | Photo copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]