Από το 2008, όταν η Βαλένθια έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο πρόγραμμα της Formula 1, ο Fernando Alonso δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που θα ήθελε. Το 2008 εγκατέλειψε ύστερα από το χτύπημα που δέχθηκε από το Kazuki Nakajima, το 2009 πήρε την 6η θέση, ενώ πέρυσι τερμάτισε 8ος. Φυσικά, φέτος γνωρίζει ότι είναι σε θέση να κάνει κάτι πολύ καλύτερο, αλλά, δεδομένου της ανταγωνιστικότητας της 150° Italia σε Μονακό και Καναδά, έχει στο μυαλό του ακόμα και τη νίκη, για την οποία ανυπομονεί τόσο αυτός όσο και όλοι στο Maranello.

Ποτέ δεν ήμουν τυχερός σε αυτόν τον αγώνα από τότε που πραγματοποιείται στους δρόμους της Βαλένθια, ειδικά πέρυσι, παρόλο που είχαμε ένα πολύ ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, τερμάτισα κάτω στην 8η θέση. Ωστόσο, όλοι θυμούνται τι έγινε με την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας και δεν υπάρχει λόγος να το ξαναθυμόμαστε.

Ξέρω ότι οι οπαδοί μας ανυπομονούν για την πρώτη μας νίκη στη σεζόν, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το ίδιο ισχύει και για εμάς. Στους τελευταίους δύο αγώνες, δείξαμε ότι ήμασταν ξεκάθαρα σε θέση να κερδίσουμε και, ειδικά στο Μονακό, φτάσαμε πολύ κοντά, σχεδόν πιστεύω ότι και στον Καναδά θα μπορούσα να παλέψω γι’ αυτό σε όλο τον αγώνα μέχρι το τέλος, λαμβάνοντας υπόψη όσο είχαμε δει στις κατατακτήριες.

Τώρα πάμε σε μια πίστα με αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά με το Μόντρεαλ και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, επίσης. Το αυτοκίνητο θα είναι λίγο πολύ το ίδιο με τον τελευταίο αγώνα και το κυριότερο νέο στοιχείο θα είναι η νέα μέση γόμα της Pirelli, που θα τη χρησιμοποιούμε παράλληλα με τη μαλακή.

[Πηγή: Ferrari]