Alonso: Πολύ νωρίς για να ξέρουμε. Οι Red Bull τα φαβορί

Σχετικά άρθρα

Ο Fernando Alonso έγραψε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρα στις Ελεύθερες Δοκιμές και δεν υπάρχει λόγος να μην θέλει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο συνοδεύεται πάντα από μια καλή συγκομιδή βαθμών. Ωστόσο, ο Ferni τονίζει πως δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις, καθώς είναι πολύ νωρίς για να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τις αποδόσεις των μονοθεσίων, ενώ επισημαίνει ότι η Red Bull είναι για άλλη μια φορά το φαβορί για την pole position.

Σε γενικές γραμμές, ήταν ένα θετικό ξεκίνημα σε αυτό το Σαββατοκύριακο της Βαλένθια, ο δεύτερος εντός έδρας αγώνας για μένα. Πήγαμε σύμφωνα με το πρόγραμμα μας, εργαστήκαμε κυρίως πάνω στα ελαστικά, που είναι το κυριότερο στοιχείο σε αυτό το Grand Prix, είναι η πρώτη φορά που έχουμε τη μέση γόμα. Ήταν σημαντικό το γεγονός ότι ήμασταν σε θέση να κάνουμε τόσους πολλούς γύρους, επειδή σε μια πίστα σαν αυτή, το να έχεις αρκετά χιλιόμετρα κάτω από τις ζώνες σου σε βοηθά να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση με το αυτοκίνητο, ψάχνοντας τα όρια και συνεπώς βελτιώνεις την απόδοσή σου.

Τα χαρακτηριστικά της πίστας ταιριάζουν στο μονοθέσιό μας, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε που βρισκόμαστε σε σχέση με τους άλλους. Ήδη, στο παρελθόν, έχουμε πάει καλά μόνο στην πρώτη μέρα, βλέποντας τους εαυτούς μας να είναι 1 δευτερόλεπτα μακριά στις κατατακτήριες. Ως εκ τούτου, δε θέλουμε να εξετάσουμε τους σημερινούς μας χρόνους. Στο FP1 και FP2 δοκιμάζεις τόσα πολλά πράγματα και το οδόστρωμα αλλάζει συνεχώς, ακόμα και σε δημόσιους δρόμους σαν αυτούς, έτσι είναι πραγματικά αδύνατο να γίνουν προβλέψεις.

Το αυτοκίνητο φαίνεται να είναι καλό, συνεπώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κατατακτήριες με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι είμαστε εναντίον πολύ ισχυρών αντιπάλων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Red Bull παίρνει πάντα την pole στους 7 πρώτους αγώνες της χρονιάς και ξεκάθαρα αυτοί είναι ακόμα το φαβορί. Τα προσπεράσματα εδώ θα είναι πιο εύκολα απ’ ό,τι στο Μονακό, αλλά η θέση στο grid θα είναι, ωστόσο, σημαντική.


[Πηγή: Ferrari | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...