Ο Adrian Newey είναι ο καλύτερος αεροδυναμιστής της Formula 1. Δεν υπάρχει ομάδα που να μην τον θέλει στο εργοστάσιό της. O Βρετανός είναι ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Red Bull Racing και χωρίς αυτόν η αυστριακή ομάδα δε θα ήταν εδώ που είναι σήμερα. Ο 52χρονος τεχνικός μιλάει για την απαγόρευση ακραίων χαρτογραφήσεων, το φετινό πρωτάθλημα, το 2012 και για το μέλλον του στη Formula 1 και τη Red Bull. Αρχικά, αναφέρεται στο φετινό πρωτάθλημα και στις σκέψεις της ομάδας στο 2012.

Είμαστε σε αυτή την εποχή της χρονιάς, που συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το αυτοκίνητο. Δεν είμαστε ακόμα ούτε στα μισά του πρωταθλήματος, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε, αλλά, φυσικά, πρέπει, επίσης, να σκεφτόμαστε το μονοθέσιο του επόμενου έτους, έτσι έχουμε διπλό ρόλο τώρα.

Στη συνέχεια, ο Newey μίλησε για τον νέο κανονισμό που απαγορεύει τις ακραίες χαρτογραφήσεις.

Έχουμε μια γενική ιδέα των απωλειών μας, ναι, αλλά αυτό που δεν ξέρουμε ξεκάθαρα είναι αν όλοι οι κινητήρες θα τιμωρηθούν με το ίδιο ποσό ή όχι και, στη συνέχεια, προφανώς, αν θα επηρεαστούν κάποια μονοθέσια περισσότερα από άλλα. Από την άποψη του υπόλοιπου της σεζόν, αυτό σίγουρα μας δίνει επιπλέον δουλειά για να διασφαλίσουμε ότι θα χρησιμοποιούμε το μονοθέσιο όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Κλείνοντας, ο αριστερόχειρας, guru της αεροδυναμικής, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Νομίζω ότι όσο η καριέρα μου στη Formula 1 συνεχίζεται, είμαι πολύ χαρούμενος στη Red Bull και πραγματικά δε βλέπω τον εαυτό μου να πηγαίνει οπουδήποτε αλλού. Τι θα κάνω κάποια στιγμή στο μέλλον, δεν έχω ιδέα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου να κάνει τίποτε άλλο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ειδικά, νομίζω ότι θα κάνω κάτι διαφορετικό, θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό.


[Πηγή: espnf1| Photo Copyright: Red Bull Racing/Clive Rose/Getty Images]