Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Mercedes GP μένει πολύ μακριά από τους στόχους της. Η W02 είναι το τέταρτο ταχύτερο μονοθέσιο, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον Nico Rosberg. Φυσικά, με ένα τέτοιο μονοθέσιο είναι πολύ δύσκολο να ανέβεις στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Γερμανός είναι από τους καλύτερους πιλότους τη γενιάς του και θέλει ένα ταχύτερο μονοθέσιο για να μπορέσει να δείξει την ταχύτητα και τις ικανότητές του.

Κανένας δε θα μπορούσε να κερδίσει με το αυτοκίνητό μου. Υπάρχουν 3 ομάδες, η Red Bull, η Ferrari και η McLaren, οι οποίες είναι μπροστά από τους άλλους. Πρέπει να περιμένω για ένα καλύτερο μονοθέσιο. Αργότερα αυτή τη χρονιά ή στις αρχές της επόμενης σεζόν θα αρχίσω να σκέφτομαι τις νίκες. Με αυτό το αυτοκίνητο, για μένα, η 7η θέση είναι σαν νίκη.

Ο 26χρονος υπογραμμίζει πως το γερμανικό μονοθέσιο χρήζει βελτίωσης σε όλους τους τομείς, εκτός, φυσικά, από τον κινητήρα, ο οποίος είναι, κατά γενική ομολογία, ο πιο ισχυρός του grid.

Πρέπει να βελτιωθεί σε όλα. Σε γενικές γραμμές, είναι η αεροδυναμική, αλλά μηχανικά, πρέπει να μειώσουμε το βάρος. Ο κινητήρας είναι μια χαρά, αλλά το σύστημα το φυσητό σύστημα της εξάτμισης είναι πολύ σημαντικό μέρος της αεροδυναμικής τώρα, μπορούμε να το βελτιώσουμε πολύ. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό.


[Πηγή: El Pais]