Το Βελγικό Grand Prix θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Michael Schumacher, καθώς ο Γερμανός συμπληρώνει 20 χρόνια από την πρώτη του εκκίνηση στη Formula 1. Φυσικά, θέλει να το συνδυάσει με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το πρώτο και το τρίτο κομμάτι της πίστας απαιτεί πολλή δύναμη από τον κινητήρα, κάτι στο οποίο ο FO 108Y είναι εξαιρετικός. Ας δούμε τι δηλώνει ο Schumi για το 281ο του Grand Prix.

O αγώνας στο Spa θα είναι σίγουρα ιδιαίτερος για μένα, καθώς εδώ οδήγησαν για πρώτη φορά τον πρώτο μου αγώνα Formula 1, πριν από 20 χρόνια. Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι ήταν τόσο καιρός πιο πριν. Πολλά έχουν αλλάξει σε αυτά τα 20 χρόνια, αλλά ένα όχι. Η πίστα είναι ακόμα συγκλονιστική. Ακόμα λατρεύω τη υπέροχη φύση της περιοχής με όλες αυτές τις ανηφόρες και κατηφόρες. Για μένα, το Spa παραμένει το “σαλόνι” μου, διότι είναι το στάδιο για τόσα πολλά αξιοσημείωτα στην αθλητική μου καριέρα. Αυτός είναι ο λόγος που θέλω να στείλω ειδικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους οπαδούς για την αφοσίωση και την υποστήριξή τους, την οποία λάμβανα με χαρά στη διάρκεια των 20 αυτών χρόνων, καθώς και από την επιστροφή μου.

Μιλώντας για την αγωνιστική πλευρά του Spa, όλοι επιστρέφουμε από το καλοκαιρινό διάλειμμα με φρέσκα κίνητρα και ενέργεια, και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα θαυμαστικό στο Βελγικό Grand Prix.

Να σου θυμίσω ότι ο 42χρονος θα κάνει πάρτι το βράδυ του Σαββάτου για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από το ντεμπούτο του.

[Πηγή: Mercedes GP]