Όπως έχω ξαναγράψει, η πίστα του Spa απαιτεί πολύ δυνατό κινητήρα, καθώς σχεδόν σε όλο το πρώτο και τρίτο κομμάτι της χάραξης οι οδηγοί είναι με το πόδι κολλημένο στο πάτωμα. Και σε αυτό ο FO 108Y της Mercedes είναι ίσως ο καλύτερος. Έτσι, ο Nico Rosberg πιστεύει ότι το Spa θα ταιριάζει στην W02, και ελπίζει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα σε μία πίστα που του αρέσει πολύ, όπως και σε όλους τους οδηγούς του grid.

Το Spa είναι πιθανόν μια από τις δύο αγαπημένες μου πίστες στη Formula 1, μαζί με τη Suzuka στην Ιαπωνία. Δεν είναι μόνο μια από τις πιο προκλητικές πίστες που αγωνιζόμαστε, αλλά είναι, επίσης, πολύ διασκεδαστικό να τρέχει με μονοθέσιο της Formula 1 εκεί. Η διάταξη της πίστας έχει πολλές περιοχές υψηλής ταχύτητας, έτσι θα πρέπει να ταιριάζει καλά στο μονοθέσιό μας.

Ήταν ωραίο να έχουμε ένα μικρό διάλειμμα κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και να περνάω το χρόνο χαλαρώνοντας με την οικογένειά μου και με τους φίλους μου, αλλά επιστρέψουμε στον αγωνιστικό ρυθμό, αυτό το Σαββατοκύριακο. Ξέρω ότι τα παιδιά στο εργοστάσιο απόλαυσαν, επίσης, το διάλειμμα, και όλοι θα πιέσουν σκληρά από τώρα και μέχρι το τέλος της σεζόν για να πάρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


[Πηγή: Mercedes GP]