Ο Berger “τα χώνει” στη Mercedes για τα team orders στο Spa

Σχετικά άρθρα

Στους τελευταίους γύρους του Βελγικού Grand Prix, ο Michael Schumacher είχε φτάσει πίσω από τον Nico Rosberg και προσπαθούσε να πάρει την 5η θέση από τον 26χρονο. Ωστόσο, μόνο εύκολο δεν ήταν αυτό για τον Schumi, καθώς ο team-mate του έπαιζε πολύ καλή και αποτελεσματική άμυνα εναντίον του. Και ξαφνικά όλα γίνονται τόσο εύκολα για τον πολυπρωταθλητή. Ο Rosberg παίρνει εντολή από τη Mercedes GP να κάνει οικονομία καυσίμου, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να σταματήσει να πιέζει την W02 στο όριο και να δώσει τη θέση του στον 42χρονο.

Όλο αυτό δεν άρεσε στον Gerhard Berger, ο οποίος υποστηρίζει πως ήταν εντολή στον Nico για ν’ αφήσει τον Schumacher να περάσει. Δες τι λέει ο πρώην πιλότος της Formula 1:

Θα έπρεπε να είναι αγώνας και όχι εμπορικοί πυροβολισμοί! Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι εντελώς λάθος για τη Mercedes να ακολουθεί τέτοιες στρατηγικές. Θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη βάση στο πώς να κατασκευάσουν ένα νικηφόρο μονοθέσιο.

Ο Αυστριακός αναφέρθηκε, επίσης, στον Lewis Hamilton, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος στο προσπέρασμα, αλλά κάποιες φορές ξεπερνάει τα όρια.

Ο Lewis είναι εξαιρετικά επιθετικός και είναι ο καλύτερος της Formula 1 σε αυτόν τον τομέα, αλλά κατά καιρούς το παρακάνει. Αν ήταν στη Red Bull, δε θα χρειαζόταν να πάρει τόσα πολλά ρίσκα, έτσι θα είχε πολύ λιγότερο μπλεξίματα.


[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...