Στους τελευταίους γύρους του Βελγικού Grand Prix, ο Michael Schumacher είχε φτάσει πίσω από τον Nico Rosberg και προσπαθούσε να πάρει την 5η θέση από τον 26χρονο. Ωστόσο, μόνο εύκολο δεν ήταν αυτό για τον Schumi, καθώς ο team-mate του έπαιζε πολύ καλή και αποτελεσματική άμυνα εναντίον του. Και ξαφνικά όλα γίνονται τόσο εύκολα για τον πολυπρωταθλητή. Ο Rosberg παίρνει εντολή από τη Mercedes GP να κάνει οικονομία καυσίμου, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να σταματήσει να πιέζει την W02 στο όριο και να δώσει τη θέση του στον 42χρονο.

Όλο αυτό δεν άρεσε στον Gerhard Berger, ο οποίος υποστηρίζει πως ήταν εντολή στον Nico για ν’ αφήσει τον Schumacher να περάσει. Δες τι λέει ο πρώην πιλότος της Formula 1:

Θα έπρεπε να είναι αγώνας και όχι εμπορικοί πυροβολισμοί! Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι εντελώς λάθος για τη Mercedes να ακολουθεί τέτοιες στρατηγικές. Θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη βάση στο πώς να κατασκευάσουν ένα νικηφόρο μονοθέσιο.

Ο Αυστριακός αναφέρθηκε, επίσης, στον Lewis Hamilton, λέγοντας πως είναι ο καλύτερος στο προσπέρασμα, αλλά κάποιες φορές ξεπερνάει τα όρια.

Ο Lewis είναι εξαιρετικά επιθετικός και είναι ο καλύτερος της Formula 1 σε αυτόν τον τομέα, αλλά κατά καιρούς το παρακάνει. Αν ήταν στη Red Bull, δε θα χρειαζόταν να πάρει τόσα πολλά ρίσκα, έτσι θα είχε πολύ λιγότερο μπλεξίματα.


[Πηγή: GMM]