Ιπτάμενη περιφερειακή οδό, πάνω από την υπάρχουσα εσωτερική περιφερειακή, δίπλα στο δάσος του Σέιχ Σου και με θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο περιλαμβάνει το έργο της Κυκλοφοριακής Αναβάθμισης της Εσωτερικής Περιφερειακής στο τμήμα από τον κόμβο Κ5, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μέχρι τον κόμβο Κ10, στα Κωνσταντινουπολίτικα.

Οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο, που αναμένεται να δώσει μεγάλη κυκλοφοριακή ανάσα στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιφερειακή οδό, έλαβαν σήμερα θετική γνωμοδότηση από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το έργο που παρουσίασαν σήμερα εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού, προβλέπει την κατασκευή μιας υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου που θα εξυπηρετεί τους οδηγούς των αυτοκινήτων οι οποίοι μετακινούνται από το βορρά προς το νότο και αντίστροφα, ή από τη δυτική πλευρά της πόλης προς το αεροδρόμιο και τη Χαλκιδική και αντίστροφα. Έτσι θα αποσυμφορηθεί το υπάρχον τμήμα της εσωτερικής περιφερειακής που θα χρησιμοποιείται από όσους επιθυμούν να κινηθούν τοπικά, ανάμεσα στις διάφορες εισόδους και εξόδους κάθε περιοχής.

Ειδικότερα, ξεκινώντας από τον κόμβο Κ5 προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα υπέργειο τμήμα της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου, μήκους 650 μέτρων, και ύψους 7 μέτρων, ακριβώς πάνω από την υπάρχουσα περιφερειακή. Ο δρόμος θα συνεχίζεται στο ίδιο ύψος, παράλληλα από την περιφερειακή οδό προς την πλευρά του Σέιχ Σου μέχρι να φτάσει στο επόμενο υπέργειο τμήμα πάνω από την περιφερειακή, που θα δημιουργηθεί από τον κόμβο Κ9 με κατεύθυνση τον κόμβο Κ10, στο ύψος της Μαλακοπής και για άλλα 550 μέτρα. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, η λεωφόρος συνολικού μήκους 4 χιλιομέτρων, θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και μία μεσαία νησίδα.

Επιπλέον σε όλο το μήκος της υπάρχουσας εσωτερικής περιφερειακής από τον κόμβο Κ5 μέχρι τον κόμβο Κ10 θα αυξηθούν οι λωρίδες κυκλοφορίας από δύο σε τρεις ανά κατεύθυνση ενώ θα δημιουργηθεί και λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Στο ύψος των δύο τούνελ στα Κωνσταντινουπολίτικα θα δημιουργηθούν δύο ακόμη σήραγγες από όπου τα αυτοκίνητα θα κατευθύνονται από τα ανατολικά προς τα δυτικά και τα υπάρχοντα τούνελ θα μονοδρομηθούν με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Πεζογέφυρες θα δημιουργηθούν και θα διαμορφωθούν στον ‘Αγιο Παύλο, τα Μετέωρα, τα Πεύκα, την Τούμπα και την οδό Περραιβού.

[via: Aggelioforos | Thanks for the tip, Μπάμπη]

 • μακαρι να γινει απο την μια!!!! αλλα απο την αλλη παιδια εκεινα τα μποτιλιαρισματα που ειχαμε κα8ε μερα στο σχολασμα (15.00) και εφταναν τα 5 χιλιομετρα..τωρα απλα δεν υπαρχουν!!!!! λιγο η βενζινη….λιγο η παραδοση πινακιδων…..λιγο τα τελη …λιγο τα ασφαλιστρα…τισ περισσοτερεσ φορεσ πασ πλεον αερα-πατερα!!!!
  αν πεσεισ σε μποτιλιαρισμα…κατα 99% εχει στουκαρει καποιοσ!!!!!!

  • Anast_di

   Σωστος ο babinos πλεον δεν υπαρχει προβλημα λογω μειωμενης κυκλοφοριας γενικα!
   Παντως οι μπαρες θελουν οπωσδηποτε επιδιορθωση γιατι ειναι παντου στραβωμένες απο ατυχηματα.Εδω και πολυ καιρο ειναι χαλια και πολυ επικίνδυνες!  

  • ειναι απο τισ στουκεσ που ειπα πιο πανω!!!!! απλα μετα δεν τισ αλλαζουν…….
   και σε πολλα σημεια πλεον εχει κατι τρυπεσ…νταλικα χωραει!!!!!!

 • Constantine

  Καλα θα δούμε τι θα πρωτογίνει … Το μετρό που θα τελειώσει το 2020 και βαλε , η νεα περιφερειακή , η υποθαλάσσια , η μεταφορά της Έκθεσης ή μήπως οι δωρεαν θ΄σεις στάθμευσης  πριν το κεντρο , δυτικά και ανατολικά αντίστοιχα  . Εδώ ούτε καραβάκια δεν μπορούν να συνεννοηθούν να βάλουν οι άχρηστοι να σε πηγαίνουν απο τα περίχωρα στο κέντρο 

  Άχρηστοι , μόνο να τρώτε ξέρετε 

  • χωσε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

  • χαχααχα!!!
   κ μετά λέτε μονοφαγάδες τους αθηναίους!!

  • h diafora ειναι οτι αυτη ειναι στην κοκα-κολα…ενω εμεισ ακομα στο πρωτο πιατο!!!!!!! ε αδικια δεν ειναι????  :-P

  • OdyZante

   +1, και να μή σχολιάσω πώς έχουν κάνει την παραλία, γαμώ τις μίζες που πήραν, γαμώ!!!!!!

 • Bill Z4

  Αυτό δεν τόχα σκεφτεί,άντε να ξεκινήσουν οι μελέτες εκατομυρίων (όπως πάντα) για την ….εναέρια λεωφόρο!!!
  Οπότε σε κάθε ΔΕΘ θα προστεθεί στον λόγο των εκάστοτε πρωθυπουργών και η… εναέρια λεωφόρος!
  Παναγιά μου,τι άλλο θακούσω?