Η Volkswagen έχει (ξανά) σχέδιο για τη Formula 1…

Σχετικά άρθρα

Μόλις δύο μήνες πέρασαν από την τελευταία φορά που διαβάσαμε σχετικά με το μέλλον της Volkswagen στη Formula 1. Τότε, ο γερμανικός κολοσσός δήλωνε ότι δεν ενδιαφέρεται για το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, ωστόσο αλλάζει και πάλι γνώμη, αφού ο επικεφαλής της VW Motorsport, Wolfgang Dürheimer, θα ρίξει στο τραπέζι τη δική του ιδέα, για το μηχανοκίνητο μέλλον της εταιρείας. Μάλιστα, ίσως να προμηθεύει με κινητήρες κάποια ή κάποιες ομάδες της Formula 1.

Αργότερα μέσα στη χρονιά, θα ρίξω τη δική μου ιδέα και θα υποβάλλω προτάσεις όχι μόνο για τις κατηγορίες που συμμετέχουμε τώρα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την συμμετοχή του VW Group στο μηχανοκίνητο αθλητισμό της Αμερικής, της Ασία και της Μέσης Ανατολής. Κατά τη γνώμη μου, αυτό πρέπει να το διορθώσουμε.

Ο Dürheimer αναφέρθηκε ειδικότερα στη Formula 1, υπογραμμίζοντας ότι δεσπόζει στην Ευρώπη και την Ασία, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με την Αμερική.

Η Formula 1 κυριαρχεί στην αγωνιστική σκηνή της Ευρώπης και της Ασία, όμως είναι μακριά από τις ΗΠΑ, καθώς αυτοί έχουν τα IndyCar και NASCAR. Αυτοί οι αγώνες πρέπει, επίσης, να εξεταστούν στο πλαίσιο μιας μελλοντικής στρατηγικής.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι τα πραγματικά σχέδια της Volkswagen για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Προσωπικά, δε θα μου κάνει καμία εντύπωση αν κοντά στο Πάσχα διαβάσουμε ότι η Formula 1 δεν απασχολεί καθόλου τους Γερμανούς. Το μόνο που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει, είναι να καταλήξουν κάπου, διότι το θέμα έχει κουράσει αρκετούς…

[Πηγή: Wirtschafts Woche]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...