Φέτος, είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι, λέει ο Schumacher

Σχετικά άρθρα

Μόλις χθες, διαβάσαμε ότι ο Norbert Haug δεν στοχεύει το πρωτάθλημα πριν από το 2014. Παρ’ όλ’ αυτά, η Mercedes AMG φαίνεται να είναι καλύτερα προετοιμασμένη απ’ ό,τι πέρυσι, αφού η W03 είναι να είναι ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, το οποίο μπορεί να είναι πιο κοντά στην κορυφή, αν και υπάρχουν φήμες ότι είναι ένα από τα χειρότερα στη διαχείριση των ελαστικών.

Ο Michael Schumacher μάς μιλά για τη νέα σεζόν, λέγοντας ότι η ομάδα του λειτουργεί καλύτερα, όντας πιο προετοιμασμένοι. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ότι ο Γερμανός έχει στόχο το 8ο του πρωτάθλημα, κάτι που μοιάζει πολύ δύσκολο να γίνει, βάσει όσων είδαμε στις δοκιμές της Βαρκελώνης, και δεν αναφέρομαι στους ταχύτερους χρόνους, οι οποίοι δεν που προκαλούν καμία απολύτως εντύπωση. Αλλά, ας δούμε τι είπε ο 43χρονος εν όψει του 2012:

Το μονοθέσιο είναι αξιόπιστο, κάτι που είναι καλό. Η πρώτη εντύπωση ήταν αρκετά θετική. Οδηγούσαμε το αυτοκίνητο, και όλα πήγαιναν καλά, άρα υπάρχουν δυνατότητες. Πλησιάσουμε στην έναρξη της σεζόν πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια και μπορούμε να συγκεντρωθούμε πλήρως στην εξέλιξη του μονοθεσίου μας.

Η ταχύτητα είναι ελπιδοφόρα. Ελπίζω να μπορέσουμε να το δείξουμε στη Μελβούρνη. Μπορούσαμε να οδηγήσουμε πολύ κατά τη διάρκεια των δοκιμών, έτσι μάθαμε πάρα πολλά και κάναμε ένα βήμα μπροστά. Η νίκη, για ‘μένα, είναι απίθανη στην Αυστραλία, βλέπω τη Red Bull μπροστά. Πίσω απ’ αυτούς, θα είναι “κλειστή” μάχη, και μπορεί να είσαι ήρωας ή τίποτα πολύ γρήγορα. Θα έχει σχέση με το πώς θα ρυθμίσεις το μονοθέσιο σε κάθε πίστα.

Ο Schumi είναι επιφυλακτικός για το 2012, αφού γνωρίζει ότι δεν μπορεί να βασιστεί σε όσα είδε στις δοκιμές.

Είμαι επιφυλακτικός, διότι πέρυσι, καταλάβαμε ότι μπορεί να κάνεις λάθος αν στηρίζεσαι στα στοιχεία που παίρνεις από τις χειμερινές δοκιμές, και επειδή μπορούμε να πούμε ότι η μάχη θα είναι πολύ “κλειστή” φέτος. Ακόμα, δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Αυτό που μπορούμε, όμως, να πούμε είναι ότι οι διαφορές μεταξύ κάποιων ομάδων δε θα είναι τόσο μεγάλο όσο ήταν πέρυσι.


[Πηγές: Michael Schumacher | Photo Copyright: REUTERS/Tim Chong]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...