Η Red Bull αντιδρά έντονα για το F-Duct της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Όταν μια ομάδα έχει κάποιο καινοτόμο σύστημα στα μονοθέσιά της, οι άλλες ομάδες έχουν δύο επιλογές: πρώτον, να ξεκινήσουν καταγγελίες στη FIA, ελπίζοντας να το απαγορεύσει, ώστε η ομάδα που είχε την ιδέα του συστήματος να χάσει κάποιο πλεονέκτημα, και δεύτερον, να ξεκινήσουν την αντιγραφή του συστήματος, προκειμένου να κερδίσουν αυτοί κάποια επιπλέον δέκατα.

Λοιπόν, η Red Bull ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αφού συνεχίσει τις διαμαρτυρίες προς τη FIA για το F-Duct στην πίσω πτέρυγα της Mercedes, παρόλο που η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ξεκαθαρίσει ότι το σύστημα είναι νόμιμο. Ο Πρόεδρος της Red Bull Racing, Christian Horner, θεωρεί το σύστημα παράνομο, καθώς ενεργοποιείται από τον οδηγό, παρότι αυτός πατά το κουμπί για το DRS flap.

Ο οδηγός πατά το κουμπί και ανοίγει η οπή, έτσι ενεργοποιείται από τον οδηγό, κάτι που δεν είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς. Νομίζω ότι θα υπάρξει πολλή συζήτηση μέσα στις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα, και τους βγάζουμε το καπέλο γι’ αυτό, αλλά το πιο σημαντικό για ‘μάς είναι αν είναι νόμιμο.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το εκνευριστικό είναι ότι, αναμφίβολα, θ’ απαγορευθεί για την επόμενη σεζόν, αλλά τώρα, όλοι θα το κυνηγήσουμε σαν ιδέα.

Και η Lotus, θεωρεί το σύστημα παράνομο και θέλει να υπάρχει μια τελική απόφαση γι’ αυτό.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα