H BMW επιβεβαίωσε την M135i, διέψευσε Μ εκδόσεις των i3 και i8

Σχετικά άρθρα

Ο διευθυντής του τμήματος M της BMW, Friedrich Nitschke, επιβεβαίωσε ότι θα βγει στη παραγωγή η M135i concept, παρότι εμείς την έχουμε δει τόσο σε spy φωτογραφίες όσο και σε spy video. Ο Nitschke είπε ότι η έκδοση παραγωγής θα είναι σχεδόν παρόμοια με το πρωτότυπο, θα φορά έναν Ν55 κινητήρα (πιθανότατα 3.0-λίτρων απόδοσης 300 ίππων) και θα είναι διαθέσιμο και με σύστημα τετρακίνησης στον πρόσθετο εξοπλισμό.

Η BMW εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να βγάλει την M Performance έκδοσης της Σειράς 7 η οποία θα φορά και αυτή τον νέο 3.0-λιτρο tri-turbo 6-κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 381 ίππων με 740 Nm ροπής. Ο Nitschke είπε ότι η M550d θα μπορούσε να πωλείται και στην αγορά της Αμερικής, αλλά η έρευνα που έκανε η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έδειξε ότι δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ένα τέτοιο μοντέλο.

Το μεγάλο κεφάλι του τμήματος Μ, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα βγούνε ποτέ M εκδόσεις των νέων i3 και i8 αφού τα δύο αυτά τα αυτοκίνητα, δεν εκφράζουν τις αξίες του τμήματος Μ. Συγκεκριμένα είπε ότι τα αυτοκίνητα του i Brand αυτά έχουνε ως στόχο την εξοικονόμηση βενζίνης, ενώ το τμήμα M κατασκευάζει γρήγορα αυτοκίνητα, χωρίς να κοιτά την κατανάλωση.

Τέλος είπε για ακόμη μια φορά ότι αρκετά μέλη του τμήματος του θέλουνε να βγάλουνε στη παραγωγή ένα νέο κεντρομήχανο supercar (βλέπε αντικαταστάτη της M1), αλλά οι ιθύνοντες της BMW δεν έχουνε δώσει το πράσινο φως.

[Πηγή: Car & Driver]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...