Video: 25 χρόνια BMW Z1

Σχετικά άρθρα

H BMW ετοίμασε ένα video από την εκδήλωση που διοργάνωσε στον μπροστά χώρο του μουσείου της, εκεί όπου γιόρτασε τα 25α γενέθλια της BMW Ζ1. Το αυτοκίνητο είχε παρουσιάσει το 1988 και σχεδιάστηκε από την BMW Technik GmbH αρχικά ως concept ώστε να δείξει τα υλικά που θα φορούσαν τα μελλοντικά μοντέλα της BMW. Αρχικά, το αυτοκίνητο δεν ήταν να περάσει στη παραγωγή, αλλά τελικά πήρε το πράσινο φως να περάσει στη παραγωγή έναν χρόνο μετά.

Το μοντέλο παραγωγής διέθετε μια σειρά καινοτομιών όπως το monocoque σασί, το οποίο ήταν γαλβανισμένο με επικάλυψη ψευδαργύρου ώστε να αποφεύγεται έτσι η διάβρωση και αυξάνεται η στρεπτική ακαμψία, ηλεκτρονικές πόρτες αλλά και σώμα κατασκευασμένο από πλαστικό το οποίο μπορούσε να αλλάξει μέσα σε μια ώρα χρησιμοποιώντας μόνο ένα κατσαβίδι.

Μηχανικά φορούσε έναν 2.5-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 170 ίππων. Συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 8 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 225 χλμ/ώρα. Το πρώτο μοντέλο που βγήκε στη παραγωγή ήταν το 1989 και έως το 1991 κατασκευάστηκαν 8.000 αυτοκίνητα με αρχική τιμή στη Γερμανία τις 83.000 μάρκα.

http://www.youtube.com/watch?v=GDyl7ESXSJw&feature=channel&list=UL

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...